Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Typově i kvalitativně podobná pitomost jako Čarodějův učeň. Fajn efekty, známé tváře, děj pro děcka nebo dospělé ignoranty. Jako fantasy jednohubka určitě v pohodě, což je ale smutné. První polovina filmu se mi líbila hodně, druhá už byla podprůměrná. Rozhodně šlo na aspoň nějakém vyvrcholení zapracovat. 60% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Pokud by se toho ujmul dobrý scénárista a trošku to rozvinul, byl by z toho koukatelný seriál na pokračování, jako byly seriály na televizním kanálu Supermax v devadesátých letech minulého století (např. Bojíte se tmy?). Z traileru to vypadalo na vtipnou podívanou z upírského prostředí. Ale nakonec vám film doslova pije krev a vy prosíte o milost, aby už konečně došlo k rozuzlení. Jenže to pořád nepřichází a nepřichází... A ani nepřijde, protože to evidentně bude filmová trilogie. Aspoň mám jasno, na další díly už se nemusím dívat. Protože dobro vždy vyhraje nad zlem. Nebo ne? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z řady teen fantasy, mající oproti podobně laděným filmům lepší herecké obsazení. Jinak se ale jedná o další z provařených příběhů typu hodní upíři vs. zlí upíři. Jen ta omáčka okolo je taková barevnější a vtipnější. Určitě to dokáže pobavit a na další díl se s chutí podívám, ale silně pochybuji, že bych se k tomu ještě někdy v budoucnu vrátil. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dnešní tínedžeri to majú ťažké (aj o tom je tento film). Musia sledovať všetky pre nich stvorené fantasy svety, ktoré im chrlí Hollywood na bežiacom páse, čítať k nim knihy a hrať počítačové hry. A ešte v tom musia mať prehľad. Verím, že to zvládajú, ale predsa len si niečo musia aj odpustiť. Myslím, že svet Upírovho učňa je jdným z tých menej blbých a celkom im ho doporučujem. Lenže mňa to už samozrejme dávno nebaví a film bol pre mňa iba výpľnou voľného času v robote. Niektoré momenty sú vtipné, tých dospelých, ktorí sa k tomuto filmíku dostali potešia John a Willem, lenže je tu stále ten neskutočne otravný a nesympatický (ešte necharizmatický atď) Josh Hutcherson, ktorý mi nedovolí ísť cez dve hviezdy. Záverečná konfrontácia bola vzhľadom na predchádzajúci priebeh tuctová súbojová nuda. Je ale fajn, že to nie je zase nejaký veľkorozpočtový CGI upírsky film, otravujúci svojou propagáciou na každom kroku. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mix rychlosti Twilingu, zrůdiček z Hellboye a mihnou se tady naklonovaní mistři Yoda ze Star Wars... Myslím že největší problém u filmu je,že nemá absolutně co novýho nabídnout.Už samotný potenciál je nulový,takových rádoby přelomovýcH fantasy ság je skrátka jak mraky počínaje Percy Jacksonem,Twiling sagou končíc Zlatým kompasem. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama