Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Terva 

všechny recenze uživatele

.....a pak jsem ji uviděl....černou loď a černé plachty té lodě mířící do pekel na pozadí žlutého nebe Indie. Krutě krvavý a černý komiks přenesený na filmové plátno, v kreslené podobě, nás, mimo jiné, upozorňuje na to, že syrové a ještě teplé maso se jíst nedá..... Na dvd jsou ještě dva dokumenty. Jeden o The Culpeper minute a druhý je o natáčení Watchmenů z názvem Under the Hood. Pak ještě dvd obsahuje první část komiksu Watchmen v kreslené podobě. Citát - O půlnoci všichni agenti a superhrdinové vylezou a došlápnou si na ty, co vědí víc než oni - BOB DYLAN. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Tse, Zack Snyder .. Oh, there is no heaven, captain. Believe me, sir. I would know by now. ___ Hustá animace, výborná hudba a jeden příběh zatemnění lidské mysli, kterou zradí šlechetné úmysly. Doufám, že to do DC verze Zack Snyder nastříhá a proloží s dějem chytře jako v comicsu, takhle bez kontextu nemá parafrázní příběh z Watchmenů až takovou sílu. ___ Nastříháno až do Ultimate Cut verze. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Impozantní ve své dekadenci. Temný Butlerův over-voice, atmosferická hudba a vydařená kresba se slévají v jeden čermočerný, tíživý celek a daří se jim vytvářet bezútěšnou náladu, která zapůsobí mnohem víc než příběh samotný. Jsem zvědavý, jak (jestli vůbec) se to podaří zakompnovat do filmové podoby Watchmenů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Zatímco jiné blockbustery přicházejí s animovanými filmy, které mají propagovat hlavní titul a které rozšiřují jeho fikční svět či rozvíjí jeho téma, WATCHMEN - STRÁŽCI na to jdou zcela jinak a "jen" samostatně vydávají to, co již bylo v komiksu, jen se to nevlezlo do filmu. TALES OF THE BLACK FREIGHTER je komiks v komiksu, jenž si čte mladý černošský kluk u stánku v New Yorku a jenž je alegorickou paralelou toho, co se odehrává s postavami v hlavním vyprávění. Jako samostatné brakové pirátské čtivo moc neobostojí, i když je filmovější než některé věrné komiksové hrané adaptace, ale důmyslně a důsledně nastříhané do filmu by tenhle atmosferický animák s burácivým hlasem Gerarda Butlera mohla být něčím víc. Ne nadarmo se mezi kapitolami v komiksu cituje Nietzsche a ne nadarmo postavy propadají do propasti a jejich osudy odráží příběh poblouzněného kapitána snažícího se zachránit svou rodinu a své město, ať již vidíme podobnost se Sůvou II (analogický obraz s pojídáním masa), Rorschachem (na živu ho pohání také jen jedna věc: přijít všemu na kloub), Dr. Manhattanem ("dobrovolné vyhnanství" na Marsu) či Adrianem Veidtem (snaha o záchranu mnoha, i když se jde přes mrtvoly, a ušlechtilý plán v rukách šílence). Takhle odkaz na Rorschachovu masku, jejíž nestálou podobu připomene z námořníků vyteklá krev, vyznívá pro nezasvěcené do prázdna. 9/10 ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama