Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné. Vzhľadom na rozpočet a amatérske podmienky, v akých to vznikalo... jednoducho obdivuhodné. Ako samostatný príbeh by to nefungovalo, ale ako epizódka, ktorá priamo predchádza udalostiam v Pánovi prsteňov, je to výborné. Kostýmy, masky, exteriéry, digitálne triky, hudba, herecké výkony, kamera a hlavne atmosféra... to všetko ďaleko presahuje to, čo si predstavujeme pod pojmom "fan-film". Bojová scéna je dokonca porovnateľná s tým, čo predviedli Jackson a spol. Jedinou vážnejšou výhradou je nešikovný strih, ale tak či onak máme do činenia s dielkom, ktoré zahanbí všetky tie direct-to-dvd sračky typu Dragonhunter či Dungeon Siege. Dokonca uvažujem, či sledovaním tohto filmíku nestojíme pri zrode novej, naozaj nezávislej a životaschopnej internetovej kinematografie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale pokud se na to člověk dívá objektivně je to přesně takové, jaké napsal Cervenak...prostě obdivuhodné.Pána Prstenů nemám vůbec v lásce a toho blba Jacksona už vůbec né a možná i díky tomu, že poslední dobou pařim Skyrim mě tohle docela sedlo a je roztomilej paradox, že když Tolkiena nefilmuje nabubřelý debil, nejsou v tom nabubřelé a prázdné fráze, nedějí se kolem toho hysterické a fanatické řečičky tupých diváků jako u Twajlajtu a nehází se těm digitalním sračkám jedna soška za druhou...dá se na to koukat s čistou vzpomínkou na dětskou fantazii....hele ty obtloustlej záprdku zapamatuj si jméno Chris Bouchard, protože mu stačilo pár dobrovolníku a 3 tisíce eur, aby poslal tu tvoji trilogii do prdele. 80%. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Podivuhodně povedený fanouškovský film, který popisuje Aragornovo pátrání po Glumovi a předchází tak nepřímo Prstenovské trilogii, má pochopitelně své mouchy a místy děj příliš vázne, protože zřejmě nebyly peníze na nic jiného než scény rozvážného pokuřování z dýmky. Pozornost si ale rozhodně zaslouží. ()

ProfesorLotr 

všechny recenze uživatele

Já mám Pána Prstenů a Hobita opravdu moc rád. Proto je dobře, když se fanoušci snaží o něco takového. Povedlo se jim to opravdu náramně, na to že to je amatérsky udělané, tak jsou ta grafika a vizuální efekty prostě úchvatné. Ale mi se tu bavíme o konečné podobě, nehledě na to v jakých podmínkách se to natáčelo a, s jakýmy financemi se to natáčelo a jestli to dělali profíci. Na amatéry úžasné, na běžný film velmi slabé. Kdyby toto někdo viděl v televizy a nevěděl by že to je fan-film, tak si řekne že to je blbost. Jinak to bylo docela pěkné. Ale Aragorna mohl hrát někdo jiný. 45% Po druhém shlédnutí musím uznat mnohem větší snahu a píli, protože něco takového se mezi amatérskými filmy málokdy najde ( výprava, efekty, hudba, lokace ). Měním na čtyři, ale za velmi nesympatickým ztvárněním Aragorna a nijak půvabnou herečkou Arven si pořád stojím. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Celý štáb filmu se skládal z dobrovolníků. Na jeho realizaci se podílelo asi 160 lidí a plných šedesát z nich vyrábělo počítačové triky. (Hwaelos)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět nepovedené záběry. (griph)

Reklama

Reklama