Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

golfista 

všechny recenze uživatele

Společenstvo jsem viděl na DVD z půjčovny, Dvě věže také, ale až prodlouženou verzi. Tak jsem si Návrat krále chtěl užít pořádně - nejlepší místo v nejlepším sále CinemaVillage (zvuk THX).... Zatímco Společenstvo bylo nádherné (příběh, vykreslené postavy, krásné zpracování) a hned *****, Dvě věže byly slabší (skvělá bitva, ale trošku roztříštěný příběh) napoprvé ****, tak Návrat krále nepřinesl v podstatě nic nového. Zase bitva, zase dlouhé přípravy a navíc několikanásobně nastavovaný konec, který můj výsledný dojem definitivně srazil do kolen. Ano, bylo tam pár skvělých momentů a Glum byl asi nejlepší herec na plátně, ale asi čekám od filmů něco jiného než jen úžasné digitální efekty. Celkový dojem tak zachraňuje především dějová linie Froda se Samem. Trilogie jako celek je výborná, ale tady hodnotíme tenhle jeden film a ten za víc než 70% bohužel nestojí.... P.S. Už je sice tři týdny po premiéře a v kině bylo málo diváků, ale ten konec asi vadil více lidem, protože několik jich asi čtvrthodinku před koncem odešlo !!! (já sám už po třetím "konci" v duchu volal - "dost, Jacksone - už DOST !" :) ... Přelomovým dílem filmové historie TENHLE film rozhodně není a já osobně jen za loňský rok viděl několik lepších.... Svým hodnocením chci hlavně říct, že film nepřinesl (na rozdíl od celé trilogie !) sám o sobě nic nového. Sorry.............. Tak prodloužená verze vytáhla (jako "obvykle") hodnocení o hvězdičku výš. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nádherne zavŕšenie najlepšej filmovej trilógie. Aj keď miestami je vidno, že sa drasticky kvoli vyslednej stopazi strihalo, film netrpi hluchymi miestami a plne vas vtiahne do zaverecneho boja o Stredozem v tretom veku. Film, ktoreho nazav indikuje, ze sa vratil kral nielen Gondorsky, ale aj filmovy. PJ dakujem za splneny sen!!! ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Užil som si to. Akožto fanúšik fantasy filmov a tým, že som nečítal knižnú predlohu patrím do skupiny ľudí ktorá musí mať s tohoto filmu najväčšiu radosť. Čo sa týka trilógie ako takej, tak najrozprávkovejšia (tudíž aj najlepšia) bola jednička. Tu je to celé iba omáčka na nevyhnutnú finálnu bitku, ktorá je naozaj GRAND ! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Má to až moc násilný střih, pokračuje se v jiné charakterizaci zásadních postav, konec je zbytečně uslzený a natahovaný k zbláznění. Jenže komu by to vadilo, když je tu takové množství neskutečně silných scén, že jsem si všechny ty zápory stejně uvědomil až dlouho po odchodu z kina. Prodloužená verze je tentokráte někde na půli cesty mezi zajímavou nadstavbou jako v případě Společenstva a kompletně jiným (a lepším) snímkem jako u Dvou věží. Některé z přidaných scén jsou zbytečné, ale naopak mnohým se daří vtisknout celku "něco navíc". Kupříkladu jak se pár větami podařilo dát úplně jiné vyznění větám a tragice Theodénova osudu oproti kinoverzi je obdivuhodné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení velice úspěšné ságy ze Středozemě musela být v té době obrovská událost. Celou trilogii jsem viděl nesčetněkrát a patří mezi mé vůbec nejoblíbenější. To co dokázal Peter Jackson je více než obdivuhodné (taky za to dostal kromě jiného také kupu Oscarů). Spíše než abych komentoval původní film, ohlédnu se spíše na rozšířenou verzi, ke které jsem se bohužel dostal až nedávno. Ta je rozšířena o cca 90 minut, takže se celková délka posledního filmu vyšplhala na celé 4 hodiny! Což je u mě docela problém, protože někdy doma nedokáži u filmu vydržet ani standartní 2 a půl hodiny. Ovšem to, co nabízí, musí pravého fanouška zahřát u srdce a je to perfektní prostředek, jak si připomenout trilogii před dlouho očekávaným Hobbitem...100% ()

Galerie (195)

Zajímavosti (215)

  • J.R.R. Tolkiena při psaní knižní předlohy mimo jiné inspiroval William Shakespeare, například co se týče postavy černokněžného krále Angmaru, kterého dle proroctví nemůže zabít žádný živý muž. Shakespearovu postavu krále Macbetha nemohl zabít nikdo zrozený z ženy. (Nick321)
  • Legolas (Orlando Bloom) vystřelí v celém filmu celkem 12 šípů, nejméně z celé trilogie. (hippyman)
  • Přestože je Glum vytvořen digitálně, Andy Serkis byl ve většině scén před kamerou. Ztvárnil nejen jeho hlas, ale i mimiku a pomocí motion capture také pohyby, aby se mohli herci a kamera orientovat. (imagoo)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama