Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do puntíku splňuje definici romantického slaďáku a ve všech jeho částech exceluje. Takže pro ženskou část populace ideální film na pobrečení si, pro ostatní jen cukr složený ze známých klišé. Jak už ale bylo řečeno, ve všech bodech nezbytných pro tento typ filmu je dotažen téměř k dokonalosti; pomáhá tomu povedená dvojce - milá Meg Ryan a citlivý Tom Hanks. Cynici, třeste se! 3,5* ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Dvojku Tom Hanks a Meg Ryan mám asi trochu radši v jiné romantické komedii, Lásce přes internet. Zřejmě dosti i proto, že narozdíl od Samotáře v Seattlu tam mají, ač povětšinou nejde o kontakty osobní, přece jen více vzájemných interakcí. V Samotáři, tak jako bývá vcelku zvykem i v jiných (romantických) komediích, můžeme zaznamenat poměrně dost různých absurdit, náhod, "prestřelenin", klišé, které někdy, zvlášť když to člověk sleduje s odstupem, poněkolikáté, možná působí až trochu úsměvně (např. Sam vykládá na letišti synovi o osudovém setkání se ženou a přesně v tu chvíli se náhodou objevuje Annie; dítě, které potřebuje obstarat bez vědomí otce letenku, má za kamarádku zrovna dceru lidí, kteří pracují v letecké společnosti; dítě zapomene batoh přesně tam, kde je třeba, ve chvíli, kdy je třeba; už trochu moc pubertálně zamilované pohledy na Empire State Building zejména ze strany Annie atd.). Pořád je to ale milý film s osvědčenými herci v hlavních rolích (k ústřední dvojici můžeme připočítat např. i alergika na vše Billa Pullmana), s malým sympatickým dohazovačem, který jim zdatně sekunduje, s příjemnou vánoční/zimní atmosférou a navrch velmi povedeným hudebním podkresem. Jeden z těch pohodových snímků, na které se člověk docela rád podívá opakovaně. 75 %. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Průměrný romantický film. Netuším v čem je pro zdejší většinu tento film tak vyjímečný. Děj se rozjížděl trochu pomalu, ale na druhou stranu to je milý film. Co se týče hereckého obsazení, tak jsem byl spokojen. Příběh je sympatický, herci prožívají své role a jejich výkon se tím rapidně zvedá. A scéna, kdy snoubenci oznámí, že pálí za jiným a že se rozchází, načež on pokrčí rameny a popřeje jí štěstí mě pobavila nejvíc. Hold ve správném romantickém filmu je potřeba se co nejelegantněji zbavit otravných poloviček, tak aby hrdinka nebyla za mrchu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)
  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama