Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (281)

Ice123 

všechny recenze uživatele

Silně béčková záležitost, u které se budete místy smát až vám upadne bránice :D Například taková snaha RZA o jakýkoliv herecký projev, je neuvěřitelně marná. Aneb každý záběr jeho tváře je obrazem jedné a té samé grimasy :D Dále téměř každá vážná scéna působí komicky a často to naprosto zabijí Byron Mann se svými pohrdavými a posměšnými narážkami.... Pokud bych měl hodnotit záměr filmu a jeho výslednou podobu, tak dám odpad, ale jelikož jde hlavně o to jak na Vás působí film a né zda to mělo být původně něco jiného, proto dávám 60%, jelikož jsem se prostě bavil ;) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

RZA něco podobného rozjížděl v Californication… Hank Moody mu psal scénář o tom jak RZA není boží negro polda, který střílí nevinné, ehm záporáky a vojíždi lolitky. Už tehdy si mně tenhle vymletý ksicht získal a nebylo tomu jinak ani tady… Prostě ten jeho ksicht, kdy to myslí opravdu vážně fakt nemohu. Nechá se zlinšovat a pak si udělá železné pěsti, ať může machrovat! Je to takový Tarantinův sopel, ale jako prvotina potěší. 6/10 ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bum, Bác, krev stříká až do sousedství a bojovníci mají křídla, neboť vypili 2l redbullu. RZA chtěl možná tímto dílem věnovat poctu starým, dobrým BU-FU filmům, ale jaksik se mu to nepovedlo. Trpěl jsem kdykoliv, když se RZA ukázal na monitoru. Proč ? Neboť jeho mluva, to hihňání se nedalo vydržet. Doufal, jsem že vysolí aspoň jednu srozumitelnou větu. No dále ty b(l)itky, kde bojovníci při utržené ruce, vyprodukují tolik nekvalitně zpracované krve, že by naplnila nejednu hlubokou nádrž. Takže zbývá už jen příběh, který je nudný a v neposlední řadě obsazení, kde mě uchvátil jen Batista. 45 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tarantino, který to produkoval, totálně ztratil soudnost. Komiksově laděná vyprávěnka kombinuje různé styly, až je z toho tarantinovský kočkopes, byť to režíroval RZA. Tlustý Russell, kovář v kápi, a nelogické skoky i na podobný styl povídání. Akce mizerně střižená, důležitější jsou cákance počítačové krve. Hrdinové na prd, padouši stejně tak. Vyhlazení Vlků podáno jen jakoby mimochodem. V podstatě nic není důležité, s emocemi se nepracuje, a jakákoliv postava může být kýmkoliv. Děvky třeba jako secvičené vražedné komando, reagující na kliknutí. Blábol. Zbytečný blábol. Navzdory asijskému prostředí s rapovou hudbou, ta sem fakt pasuje. Ani jako poctu hongkongským filmům a spaghetti westernům to nejde brát, spíše jako urážku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 9/10/// PLUS: kde začít? Netypický soudtrack (americký rap v čínských historických reáliích), přesto si ho oblíbíte, po vzoru Tarantina a Eliho Rotha spousta krve a násilí, potkáte tu mnoho čínských hereckých hvězd, jsou tu odkazy na klasické kung-fu filmy, nechybí pro někoho neoblíbené létání a zároveň absurdní, ale efektní souboje, Lucy Liu v roli která jí nejvíce sluší, Russell Crowe naopak v roli, kterou by jste do něj neřekli MÍNUS: z počátku naprosto šílené, neuvěřitelně splácané všechno na jedno místo, je potřeba si zvyknout, a rozhodně to není vhodné pro každého./// Shrnutí: Na úvod jsem dost nechápal některé wtf momenty: (co tam dělá černoch? Ten černoch je v hlavní roli? Co ta hudba apd. Působilo to směšně. Později to ale vše začalo dávat smysl a pěkně to do sebe zapadalo. Tedy jestli se něco takového o tomhle filmu dá tvrdit. Začal jsem si ho užívat. Nejen akci, souboje a všudypřítomnou krvavou epopej, ale vlastně celou tuto na první pohled nesourodou filmařinu./// PS: Film Pěsti ze železa je úlet roku, ale zároveň žánrová perlička, která se u nás tak často nevidí, proto stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)

Reklama

Reklama