Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (541)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená jednoduchá a bezvýznamná jednohubka, která baví kaskadérskými kousky na kole, baví hereckým obsazením, ale dopadá tvrdě na dlažbu s příšernou zápletkou, která je kýčovitá a strašně, ale strašně naivní. Pohodová blbina na jeden večer, která u nás pochopitelně nešla do kin a podle mě to je po Temném Rytíři pro Levitta zbytečný risk a krok zpátky.Film přesně zaměřený na určitou skupinu lidí ( messengery, cyklo maniaky a bikery všeob. ) na ostatních divácích už záleží podle toho, jestli chcete vypnout u bezvýznamné koniny, nebo hledat v té provařené scénáristiké břečičce mouchy, sem tak na půl, 60%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dal jsem si reprízu po letech, abych zjistil, jestli jsem filmu svého času zbytečně nekřivdil. Mezi klady snímku určitě řadím herecké obsazení; zejména Michael Shannon se snad pro role narušených vládních agentů a zkorumpovaných policistů narodil a Joseph Gordon-Levitt taky patří do mé širší množiny oblíbených herců. Problém jsem měl se samotným příběhem. Asi mě měl trochu dojmout, ale v tomto bodě hanebně selhal, a kromě těch kolojízd nebyl příliš originální. I ta elektronická tužka na mě při třetím použití už příliš nezabrala a při dlouhých scénách s koloidy jsem si uvědomil, proč se nedívám na Tour de France. Protože mě nudí. Tak daleko to sice film nedotáhl, ale náběh tady byl. / Poučení: Spěchej pomalu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se pravidelně oblékáte do slušivých, SEKSY pitkáčů Shimano, vycpáváte rozkrok srolovanými ponožkami a necháváte na svém velocipédu naplno vyniknout vaše chlupaté, křivé, sýrově bílé holeně, je to film přesně pro vás. Já, který mám přehazovačku akorát na hlavě, jsem měl už po čtyřiceti minutách toho unylého, nudného šlapání opravdu plnou prdel a dodíval jsem to jen s velkým šestikolečkem. A to vám povídám, ještě jednou vás nachytám v silničním provozu dva metry od krajnice, zapnu stěrače, přidám plyn a sestřelím vás do škarpy! ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Největší přínos Expresní zásilky v tuhle chvíli vidím v setření hranice (v podstatě naprostém splynutí) mezi dialogy a akčními scénami/závodními honičkami/naháněčkami. Když to řeknu zjednodušeně, ve filmech je typicky oddělená expozice od akce, postavy si napřed řeknou, co proti sobě mají a pak si to vyřídí na silnici, ale v Expresní zásilce si to sdělují už rovnou za jízdy. Film zcela těží z nezvyklého dopravního prostředku (totiž bicyklu) a moderních technologií (hands-free telefony, GPS), takže Wilee se snaží plnit svoje úkoly, utíkat před policajty, pronásledovat padouchy atd. a zároveň si u toho vyříkává partnerské problémy s (dočasně ex)přítelkyní a na dálku na sebe vzájemně cení zuby s kolegou-konkurentem steroidovým černochem. Rozkoš. Samozřejmě je to precizně odvyprávěné, informačně oddávkované a zároveň "ohlodané na kost" skoro až k sebeuvědomělému komentování některých základních vyprávěcích prvků a schémat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Formálně snaživé a Shannon není nejhorší záporák, ale hlavně ve finále tomu chybí drajv, po akční stránce to mohla být mnohem větší divočina a hlavně od filmu, který natočil vyhlášený hollywoodský scénárista podle vlastního scénáře, bych čekal podstatně zajímavější scénář. Zaokrouhlím to nahoru, protože mám rád filmy odehrávající se v (skoro) reálném čase a v městských ulicích. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)
  • Sám režisér si strihol malú roličku na konci filmu, konkrétne poslíčka, ktorý nakladá krabice na vozík. (DEGESH)
  • Ve scéně, kdy Wileei (Joseph Gordon-Levitt) dorazí do místa určení - Čínské čtvrti, nechává kolo uprostřed silnice, v dalších záběrech je však ale kolo na chodníku. (willy1)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama