Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská klasika a ohňostroj zábavy plný neotřelých hlášek, gagů a kaskadérských kousků hlavního hrdiny. Dodnes jeden z vrcholů Belmondovy komediální tvorby. Tohle je přesně ten typ filmu, který nestárne a svou příjemnou atmosférou či kouzlem všech zúčastněných herců (v čele s nedostižným Belmondem), vás dokáže pobavit a rozesmát, ať už máte jakkoli špatnou náladu. Jasná volba, když si chcete zpříjemnit nějaký všední večer po namáhavém dni či si ještě vylepšit lenošivé nedělní odpoledne. Ve zkratce - skvělá dvojrole pro velkého Jean-Paula, v bravurní režii Claudea Zidiho. Netřeba dalších slov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film vlastne stoji na hercich. Jsou tu fajn vtipky, sviznej zabavnej pribeh a pekny kaskadersky cisla, ale to by nebylo nic bez Belmonda a Welch. Jako kaskader je to takovej typickej Belmondo, frajer, co se niceho nelekne a na vsechny strany hazi usmevy. I kdyz je ale fakt, ze kolikrat zvladne nasadit fakt ukazkove tupej vyraz. Oproti tomu v roli Bruna je skoro az k nepoznani, neskutecne vyteplena super bukvice a fakt se nemuzu rozhodnout, v ktery z tech roli je lepsi. No a Welch mu skvele sekunduje a navic vetsinu casu nosi prusvitny hadry. Spickova francouzska komedie. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Belmondo bol skvelý kaskadér, z čoho si tu robí poriadnu srandu, ale nikto sme pred zhliadnutím Zvieraťa nevedeli, že dokáže presvedčivo stvárniť gaya. I keď ja si vážne neviem predstaviť, že by nejaký gay dokázal pri dotykoch Raquel hovoriť: fuj, ženská!. Musím sa nejakého opýtať, či je taký odpor aj u opačne orientovaných ľuďoch pri tak krásnom tele možný. Niekoľko skvelých gagov ako z grotesky, niekoľko skvostných dialógov a poriadny kaskadérsky "odvaz" na záver. Logiku asi pri hodnotení bláznivej komédie opominieme, nebudeme predsa rozmýšlať nad postavou Welchky, ktorá si chce raz zobrať jedného, na druhý deň (resp. za dve minúty) druhého a im jej vypočítavosť neprekáža. Takže zhrnuté: Belmondo bol aj skvelým komikom a vedel robiť parádne ksichty. ()

sud 

všechny recenze uživatele

"Zvíře" jsem viděl poprvé (a na dlouhou dobu naposledy) jako dítě. Tehdy mě, neznaje název filmu, úplně odrovnaly scény s opicí. Dlouho jsem se po tomto filmu sháněl (mezitím se od známých dozvěděl jeho název), pídil všemi směry, až jsem jednoho dne na internetu narazil na jakousi stránku o filmech - ČSFD. Ano, vážně, "Zvíře" je film, jehož profil jsem si zde prohlížel jako svůj první. A nejen kvůli tomu jej mám tolik rád! Spíš i protože je vynikající, ztřeštěný a v každém momentu okuzlující a zábavný. Jean - Paul Belmondo (s výtečným dabingem Jiřího Krampola) v titulní roli přesně tak, jak ho máme nejradši. Okouzlující je rovněž tehdejší sexsymbol Raquel Welchová (v těch mokrých šatech je neskutečně nádherná) a hudba Vladimíra Cosmy, která jen tak z hlavy nevymizí. A při všech scénách s opicí se dodnes nemohu udržet :-). Osvěžující oddechovka made in France. 100%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Letadlo, se kterým se natáčí vzdušná akrobacie s imatrikulačním číslem „F-BOQH“, je Cessna 150. Model byl vyráběn v letech 1958–1977. Cessna Aircraft Company se sídlem ve Wichitě v Kansasu je americký výrobce víceúčelových letadel. Točilo se na letišti v Enghien Moisselles Airfield u obcí Moisselles, Attainville a Ézanville. (sator)
  • Ve 49. minutě bojuje Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) s tygrem. Po boji má rozepnutou košili, pomačkanou a rozepnutou bundu, špinavé kalhoty z válení po zemi a rozcuchané vlasy. Pak odběhne ze scény a v následujícím střihu vybíhá z lesa se zapnutou košilí, vyžehlenou a zapnutou čistou bundou, čistými kalhotami a uhlazenými vlasy. (Ivoman)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama