Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Master19 

všechny recenze uživatele

Už 30 let před Gappou lze najít filmy s lepšímy triky. Toporná monstra, která létají stylem "mám sice křídla, ale proč s nimi mávat", japonský klučík namaskovaný za malého černouška, 100x přepísklý happy end... Snad by to všechno dohromady mohlo dávat vtipnou parodii sama na sebe, ale ani na to Gappa nemá. Apoň ne pětihvězdičkově. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco - tedy v našem dětství, tj. u mě v pravěku, kdy žižka měl obě oči atd... jako malí, jsem chodili do kina z očima navrhch hlavy a fandili všem tady těm příšerkám z Japonska - Gappa, Gamera, co lítala a vypadala jak želva, záporná Gaos, pogumovaná X-nestvůra z vesmíru..... sakra i ty vlašťovky, tenkrát lítaly jinak...... ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

V roce raz dva digitálních efektů to byl velmi solidně odvedený výkon. Zamrzí cáry, co zbyly po letech. Naneštěstí se do podpalubí s dnešních měřítek sesouvá i křiklavý děj plný velmi (ale opravdu velmi) otravných otoček. Hlavní nestvůra taky pozbyla na kráse, což dokazuje, že klon Godzilly zůstane zmetkem ať se jmenuje jak chce. Ani za mák se nedivím hodnotícím, co film viděli až v období vychytávek Matrixu a jejich úšklebným komentářům. Inu, potvory z Japonska už dnes táhnou jen pár znalců a nadšenců. Co dodat? Odečtěte jednu či dvě, ale já tam ty tři nechat musím... ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pár originálních děl godzillí série musím uznat, že v akčních scénách (párek ožralých Japonců v oblečcích okřídleného "čehosi" dupe po kartónových krabicích) Gappa hodně ztrácí na kouzlu a často nudí. O to zábavnější je překvapivě ta vata okolo, v níž Godzilla naopak selhávala. Hlavně závěr v duchu rodinného filmu s anti-feministickým poselstvím patří k těm nejsurreálnějším zážitkům, se kterými jsem měl tu možnost se setkat. Ovšem pozor! Narazil jsem i na tvrzení, že Gappa je ve skutečnosti míněna jako satira. A nepochybně brilantní, neboť tenhle odzbrojující názor je satirou už sám o sobě. ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Tento skvost jsem měl tu čest shlédnout již 2x a musím říct,že to je opravdu nezapomenutelný zážitek.Když přehlédnu naštvaného létajícího mončičáka,tak nejhorším záporem je jednoznačně prkenný scénář.Možná to je způsobeno monotónním českým dabingem za,který by se nemusel stydět ani Miroslav Moravec.Vřele doporučuji ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama