Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Míša Fassbender jako cowboy se stylovým statsonem? Festivalový hit? Mohl jsem čekat, že kromě této vycházející hvězdy a závěrečné přestřelky film může nabídnout pouze sterilní a poměrně nezáživný příběh o putování na nebezpečný Západ. Jednohubka, která žádný extra dojem nezanechá, snad až na ty fantastické scenérie, na kterých se natáčelo...50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když se Slow West tváří jako western, v celkovém pojetí se drží celkem při zemi a působí mnohem komorněji než většina jiných představitelů tohoto žánru. Ale to ho nečiní nějak nevýrazným, právě naopak. Zde hraje prim atmosféra, vizuál, působivý soundtrack a dialogy. A já musím dodat, že až na pár zádrhelů to funguje výborně. PS: Michael Fassbender a western? Už jen tohle spojení slibuje skvělou filmovou podívanou! ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Strašne divný vizuálne vycibrený v kamere atypický western okorenený o bravúrny herecký výkon čoraz viac populárnejšieho Michaela Fassbendera v krátkom časovom intervale film ubehne ako voda v pekne brutálnom vyznení,ale po raňajšom vytriezvení si už človek ani nepomyslí na film,čo videl včera večer! PS: Najgeniálnejšia scéna je s indiánmi,ktorí sa chystajú ukradnúť kone hlavným hrdinom...Záverečná prestrelka u frajerky mladšieho z protagonistov je parádne zrežírovaná! Tak priaznivci nech si pokojne pridajú 20 %!!! ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hrdina vyrazí zachránil svoji milovanou a přitom zjistí že vůbec nepotřebuje zachránit. A hned musím vychválit, prostředí, krásné a děsivé zároveň, hory, lesy, pole, bouřka to všechno a další, to bylo tak úžasné. Jen dívat se na to prostředí bylo úchvatné, ale postavy byli........zajímavé. Kodiho postava mně ze začátku moc nebrala, ke konci se naštěstí vytáhne, ale Fassbender, ten tady pro mně byl tím hlavním tahounem. Ale celý film je netradičně pojat a vystilizovaný, film má mnoho bizardních postav a ještě bizardnějších situací. A to ani nemluvím o akci, akce je zde hlavně ke konci a to jak je pojata a ztvárněna, je lehce úsměvné. Humor zde, je sarkastický a jízlivý, a byť nemá cenu nijak výrazně útočit na bránice, tak nejeden úsměv asi vykouzlí. Western co neni westernem, takže pro ty co chtějí milion mrtvých, tak asi budou zklamáni, byť počet mrtvých má zde docela vysoké číslo. Ale asi díky tomu jak je tenhle film pojat, tak asi tím si mně získal a proto si zaslouží takové hodnocení, jaké má. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ďakujem Johnovi Macleanovi za to, že nám konečne priniesol niečo nové do westernového žánru a vznikla tu skvelá no miestami trošku drsná westernová komédia. A áno, píšem komédia. Ja som sa cez tento film nemohol prestať smiať na jednotlivých scénkach, ktoré boli skutočne radosť sledovať. Tempo je solídne, herecké obsadenie je dobré a aj príbeh sledovať je podľa mňa veľmi ľahučké a dokážete to zvládnuť. Rozhodne však z toho nerobia strieľaciu komédiu ako sme už vo westernoch videli, no jednotlivé scénky vedia byť skutočne trošku drsnejšie. Veľmi sa mi páčili jednotlivé scenérie vo filme a prináša to len príjemný filmový zážitok v kine. Myslím si, že filmu by prospelo, keby mohol byť trošku dlhší a lepšie by vysvetlil vzťah medzi Jayom a Silasom, ktorý tu je síce vidieteľný a postavy si nájdu niečo spoločné, no myslím, že by som rád vedel trošku viac. Celkovo je to však pre mňa veľmi dobrý film a som veľmi rád, že som ho videl. Možno by som sa nebránil k nemu niekedy aj vrátiť. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama