Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení inflitruje zlodějský gang, jehož členové si libují v extrémních sportech. Žijí s totálně uvolněným přístupem k životu . . i k zákonům. Ten jediný zákon, který jsou ochotni respektovat, je zemská gravitace. Skupina nezná žádné limity a právě daleko za hranicemi běžných omezení a pod vedením charismatického vůdce Bohdiho provádí nevídané a velmi propracované zločiny. Utah postupně získává informace i důvěru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň ale začíná pochybovat o svých oficiálních povinnostech. Je čím dál více pohlcen opojným a nespoutaným životním stylem, kde je hlavním krédem svoboda a adrenalin. Bez ohledu na to, kolik pravidel se poruší a kolik lidí zemře. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (344)

tahit 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v duchu coubertinovské myšlenky to sice nebylo, ale hlavu to pročistí jako porcelánový talíř. Žádné nagelované hlavy. Holt, kdo neskáče a nesurfuje, není cool. Film si nečiní nároky na žádnou intelektuální hloubku. Ovšem, mimořádné fotogenické krásy přírody a efektní kaskadérské kousky jsou lahůdkou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mal som tu guilty pleasure 3*, pretože aj s vedomím všetkej tej debility som si tie atrakcie prvýkrát užil. Druhá projekcia ma vrátila do reality. Nielen, že je to jeden z najstupidnejších scenárov všetkých čias, s tragickým manekýnom v hlavnej roli, ten film ma dokázal cez všetkú megalomanskú akciu takmer unudiť k smrti. Absolútne nič okrem adrenalínových scén nefunguje a do toho ešte musíme počúvať vety typu “Zachránime tú horu tým, že s ňou splynieme.” Ako remake jedného z top akčňákov 90.tych rokov hanba, navyše fail sám o sebe. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

V 91. stačilo jít si vlastní cestou a nerespektovat sociální a finanční systém, dnes to musí být šmrnclé spiritualitou a především "zemi bereme, zemi vracíme". Krásné, ale trochu nedomyšlené, protože i tito drsní hoši přece někde musejí brát peníze na ty svoje luxusní auta, párty na jachtách, adrenalinové sporty a cool tetování. Krom toho jim ty řeči nevěříte ani trochu až na Edgara Ramireze - ten chlap je čisté CHARIZMA. Velká škoda, že to nemělo větší spád a čistší, resp. žánrovější (akční film) obsah. Protože vizuál a režijní nápady OK, příroda super a celé je to technicky/atmosfericky zvláštně podmanivá věc (namísto rockových vypalovaček je tu obvykle ambient post-rock apod.) se studeně našedlými kamerovými filtry, navíc pro fandy extrémních sportů to bude totální slast. To je ten aspekt, kde je snímek určitě nejsilnější. Scéna šplhání na Angel je fantastická. Vidět to doma na bluray ale úplně dostačuje. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ramírez a Varela dohromady, co si přát víc? Asi jiný děj, pro ty dva týpky s uhrančivým pohledem a název filmu ihned zapomenout, aby vás nerušil. Takže, úžasné exteriéry, skvělá hudba, a tím to končí, byť ani práce kamery nebyla k zahození. Nesnáším idioty lehkomyslně pohazujícími svým životem a zdravím a zde jsem jich měla dost, ve jménu vrácení přírodě co její jest a s ní splynout. Nesnáším magory co sjíždí na prknech hory, co volně lezou po skalách a odstřelení zlatého dolu beru jako přehnanou pitomost, nějak mi uniklo množství trhaviny, viděla jsem menší než malé. Zkrátka, do poloviny dobré, pak to drhlo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technickej stranke nemam co vycitat a ocenujem, ze viacere adrenalinove kusky predviedli skutocni kaskaderi. Ale celkovo ma ten film vlastne vôbec nebavil. Je to prazdny film bez nejakej poriadnej zapletky. Je to len sled adrenalinovych scen nejakych magorov, ktori mi boli uplne ukradnuti a ich ekoteroristicka filozofia o vracani zeme mi liezla krkom az som sa zakuckal a musel som tie blafy splachnut niecim dobrym. Po skonceni filmu som isiel naplnit moju celozivotnu filozofiu o vracani zeme na zachod a vratil som zemi spät riadnu kôpku. Asi by sa este zislo spomenut, ze s originalom to ma spolocne iba par pomrknuti, takze nema zmysel tieto dva filmy porovnavat. Najväcsim prekvapenim pre mna bolo, ze si Bodhi a Utah nakoniec spolu nezasukali napriek tomu, ze k tomu cely cas film smeroval. 4/10. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama