Reklama

Reklama

Grimsby

  • Velká Británie The Brothers Grimsby (více)
Trailer 1
Velká Británie / Austrálie / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát – 9 dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Chybí mu jen jediné: jeho mladší bratr Sebastian (Mark Strong), kterého už 28 let marně hledá. Když Nobby svého bratra konečně najde, netuší, že má před sebou nejnebezpečnějšího agenta MI6, který právě odhalil tajné plány teroristického útoku. Sebastian je však křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si uvědomí, že pokud má zachránit svět, neobejde se bez pomoci největšího blbce na zemi - svého bratra. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (611)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Snad ještě o trošku větší prdel než byl DICTATOR a za mě naprostá spokojenost. Mít tak víc lidí takový koule co se nekorektní srandy týče, jako tady Cohen, máme tu pořádný komedie i víc než jednou do roka. Vtipný, srdečný, nesvatý, občas hodně za hranou. Kdo dá tomuhle pod tři hvězdy s tím, že je to trapný a má radši "kultivovanější" humor, je u mě zk*rvená buzna a já pro něj zase moc primitiv. A do k*ndy s Oasis. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šéf světový zdravotnický organizace je mrtvej a Harry Potter má AIDS. Ty jsi dokázal to, co Voldemort nezvládl osm filmů." Není divu, že se tajný agent Graves rozčiluje, když se v mládí počůrával. Ale jeho starší bratr Nobby ho alespoň naučí to, co za léta odloučení nestihl - jak se jezdí na zebře, jak poznat zakukleného fanouška Manchesteru United, jak rychle vyhonit slona či jak užít k boji létající vozík pro invalidy (i s pilotem). Ano, je to nekorektní, stupidní a nechutný humor, ale já se nestydím za to, že se přiblble směju. Debilita Sachy, Barona i Cohena je mi totiž vlastní, nicméně ve výběru partnerek pro řádění v posteli se lišíme přibližně o metrák špeku. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestávám Letteriera považovat za režiséra. Podfukáři byli vcelku ještě snesitelní, ale Grimsby zklamal. Nebýt vynikající sloní scény, u které jsem se musel opravdu rozchechat na celé kolo, prakticky by se jednalo o nekoukatelnou záležitost. Sloní scéna se ovšem vymyká prakticky čemukoliv čeho jsme byli kdy svědky v jakémkoliv filmu. Uvažte sami. Dva chlápci se schovají před odtřelovači ve sloním stádu a to tak že vlezou do dělohy slona. Jenže co určitě nepředpokládali bylo, že ostatní samci dostanou zrovna na tu jejich slonici chuť a tak jsme svědky sloního páření se vším všudy. Úroveň vtipů, včetně tohoto je místy otřesná a Cohen to tenkokráte opravdu přehnal. Tohle alterego je jeho nejslabším. 50% PS: O půl roku později přichází šok. Cohenovka opět funguje přesně tak jak má a vše je naprosto v pořádku. 75% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Nobby (Sacha Baron Cohen) se po 28 letech setkává se svým bratrem Sebastianem (Mark Strong), který je agentem na velmi důležité misi... Scott Adkins (Pavel Lukashenko) má pouze malou roličku a docela se ho podařilo využít. Sacha Baron Cohen pouze nehraje, ale stojí za příběhem, scénářem a produkuje. Asi nejlepší hlášku z celého filmu má Nobby: "Let me give you some advice, Ukrainian Ben Affleck. Never, ever slag off a Grimsby lass." K těm povedeným věcem patří akce, Daniel Radcliffe, Donald Trump, "The rapist" / "THERAPIST" a cedule s nápisem "Welcome To Grimsby Twin City to Chernobyl". Snímek The Brothers Grimsby má také potitulkovou scénu. IN MEMORY OF GERALD BARON COHEN 1932-2016 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scénář působí dojmem první verze, kde by ještě leccos potřebovalo prohloubit (ploché postavy záporáků, vztahy s vedlejšími postavami...) a uhladit. Fóry jsou sice vtipné a nejvtipnější ty za hranicí nechutnosti (Mark Strong je fakt frajer, že šel do sloní scény), ale tentokrát to nejsou ty cohenovské geniální satirické šlehy (závěrečný proslov o lůze nesahá závěrečnému proslovu o demokracii z DIKTÁTORA ani po kotníky). Úvodní akční scéna je nepřehledný POV bordelem (snad takhle nebude vypadat HARDCORE HENRY) a až moc známých herců ve vedlejších rolích tu absolutně nemá co hrát. Několikrát jsem si sice pobrečel smíchy, ale Sacha umí výrazně líp. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Slávna "slonia scéna" mala pôvodne 9 minút a až na naliehanie americkej komisie pre udeľovanie cenzúry MPAA bola skrátená na tri minúty. Film by bol s pôvodným zámerom klasifikovaný na neslávny rating NC-17, aký by sa výrazne podpísal pod tržby z amerických kín. (Paldiny)

Reklama

Reklama