Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (227)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Deepwater Horizon se tato Disney močka hodně těžce hodnotí lepší známkou, než-li dvě propustné ventily vody. Porovnávám proto, že Deepwater Horizon má s tímto příběhem podobný příběh, vodu a spojitost s katastrofou je také více než zřejmá. Hlavně ale tady opravdovou katastrofu zařídil digitál a postavy tu jsou spíš k pobreku a k posměšku, než-li k vážnému emotivnímu základu pro kvalitní emotivní zážitek. Do posledního dechu je prostě špatný film a ještě je to asi první vážná Disneyovka. V tomto případě hodně špatná Disneyovka, kterou bych směřoval na nedělní odpoledne po obědě na Disney Channel. Určitě ale ne do kina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUĎ JE VŠECHNY ZACHRÁNÍME, NEBO VŠICHNI UMŘEME... /// Nač si příběhy, v nichž běsnící živel vrhá lidi vstříc jejich osudu vymejšlet, když v dějinách máme zásobu hrdinů, jejichž činy stojej za připomenutí. Těžko vodhadnout, jakej zájem vzbudí Chris Pine se svým člunem mezi platícím obecenstvem. Není totiž žádnej Mitch Buchannon. Že by snad Casey Affleck? Možná… (ale rozhodně to nebude štěk Erica Bany). Já bych vsadil na skutečný (pravdivý) dobrodružství a přehršle digitálních vln. Filmově tady totiž nejde vo lidi. Bavit bude bouře. A to dobrodružství do ní celkem bez problémů zapadá a dělá ji zajímavou. A vona jeho. Když dojde na lámání chleba a digitální živel si se všema pohrává, tak kino nedutá. Stačí to rejžovi, stačí to Disnymu, v podstatě to stačí i mně. Nenápadně vytahuju smrkáč (protože tenhle příběh k zamáčknutí kroupy přímo vybízí) a čistím víka sobě (i všem kolem). Záchrana drsnejch chlapů, nedrsným záchranářem… no viděli jste to už někdy? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román „The Finest Hours: The True Story Behind the US Coast Guard's Most Daring Rescue“, kterej v roce 2009 napsali Casey Sherman a Michael J. Tougias jsem nečetl. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Thx ČSFD za libereckou projekci. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Do posledního dechu" není snímek, který by na mě udělal dojem. Možná, kdybych se na něj díval s přítelkyní, byli jsme oba v pohodě a chtěli jen relaxovat, měl bych na to náladu. Ale tentokrát mě disneyovská přímočarost prostě nedostala. Ten příběh mě celkově nebavil a nezajímal, snad jen ty vodní scény byly krásně provedené. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Kvůli scénám na vodě stojí za to film vidět, ale jinak mi tyhle filmy připadaj čím dál víc stejný. Postavy nebyly moc dobře prokreslený ani zahraný a žádná mi k srdci nepřirostla, takže z toho bylo jen neosobní sledování pár šílenců, kteří se snaží neumřít. Film nepotápím jako naprostou kravinu jen proto, že to je podle skutečný události. Kdyby nebylo, tak bych něco takovýho považoval za krajně nepravděpodobný. Jo a pokud vyrazíte do kina, tak se vykašlete na 3D. Vůbec tu není potřeba a ztmavuje už tak tmavý scény, takže budete prd vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $27,569,558Tržby Celosvetovo $52,099,090Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,622,566Tržby za predaj DVD v USA $2,134,902║ Dokonalá búrka 2 sa nekoná ale má to pár dobrých úsekov a hlavne prim hrajúceho Casey Afflecka, určite to chcelo šikovnejšieho režiséra /60%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný čln CG36500, ktorý bol použitý pri záchrane preživších, stále existuje a je v skvelom stave v meste Orleans, Massachusetts. (Patrik256)
  • Během skutečné akce záchranná loď opravdu přišla o kompas během překonávání mělčiny před přístavem. Přesto v akci pokračovali a dokázali se také vrátit. (Jarek572)
  • V dobe realizácie filmu vládlo pomerne mizerné počasie, takže hlavné hviezdy filmu boli na pľaci aj v 10-stupňových mrazoch. (classic)

Reklama

Reklama