Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (416)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je už v podstatě úplně zbytečný film. Původní myšlenka se kamsi ztratila a v podstatě tento díl lehce kanibalizuje celou obchodní značku Fast and Furious. Nepřináší nic nového jen pár nových honiček, tentokráte s kutulálející se bombou věčným Římem. Zatímco skoro šedesátník Vin v tom nátělníku pořád ještě připomíná sebe sama z jedničky, pak třeba taková Rodriquézová vypadá fakt už děsně a to ani nemusí nasazovat ty své ultra drsný pohledy. Film je jako celek nuda a nelze od něj čekat víc než od dalšího dílu Kobry 11, kterej ale co se týče nákladů stál stejně  jako rozpočet menší africké zemičky do roku 2035. Víme zkrátka, že tam bude Semir, Andrea, Bonrath, Herzberger a další. I tady člověk očekává honičky a devastaci všeho, co se ocitne kolem zrcátek aut hlavních hrdinů. Opět je tu jen malý rozdíl od Kobry v tom, že zatímco tam se ekologicky likvidovaly starý fauvéčka, první oktávky, mondea a laguny, tady jde o dražší kousky. Akorát, že jsou animované. No, přiznávám, že mi ty honičky nebavily a nebavil mi ani rádoby vtipný záporák. A začínám být už fakt alegrický i na ta společná jidla, kdy se všichni drží za ruce a blekotají cosi o tom, že rodina... Dávám tedy jen za jedno nitro a doufám, že někoho nenapadne natočit jedenáctku. * ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Sérii Fast and Furious Family jsem nikdy neměl moc v lásce, ale s každým novým dílem se ve mě probouzí skrytá touha po upřímném smíchu, takže jsem si vždy našel cestu ke sledování. Desátý (z 23dílné ságy) díl bohužel či bohudík nemá tolik WTF momentů, při kterých bych se upřímně zasmál z plných plic, což mě na jednu stranu mrzí, na druhou stranu se na to dá chvílemi i dívat. Středobodem tohoto vesmíru je samozřejmě Vin Diesel, který zase divákovi ukazuje, jak je důležité míti Filipa... chci říct rodinu a přitom jen tak mimochodem zachraňovat svět.... teda Vatikán. Jestli mě něco (ne)zklamalo, tak právě Diesel a jeho (ne)herectví, trapné hlášky a taškařice za volantem. Akce je tentokrát natočena opravdu povedeně a jakž takž uvěřitelně, výsledný dojem ale kazí všechny vedlejší postavy, které tady slouží pouze jako comic-relief. To ale nemění nic na tom, že Fast and Forever považuji za hollywoodskou verzi děcka, kterému se všichni smějí pro jeho nedokonalosti, ale borec háže všechen hate za hlavu a jede si pořád to svoje. P.S. Hodně potěšil Alan Ritchson, ten chlápek má charisma na rozdávání. Ona scénka alias Jack Reacher hodně potěšila. P.P.S. Je humorné, že desátý snímek  (stejně jako většinu předchozích) ze série zběsilých vozů produkuje společnost Original Film. To musí být jeden z největších paradoxů v Hollywoodu. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho, že se budu bavit chca nechca a tedy jsem spíš očekával, že film budu konstantně šikanovat. Ale to mi vůbec nedocházelo, co se na mě chystá. Když jsem se pochechtával zpočátku tomu jak se syn protagonistů neustále zmenšuje (jmenuje se Brian, táta mu říká B, máma zase Little B) a Michelle Rodriguez  během scény proslovu u večeře mizí a zase se objevuje kukuřice na talíři, ani mě nenapadlo, že jsem pouhých 30 minut od scény, kdy moderátor zpráv oznamuje, že výbuch neutronové bomby v centru Říma, po kterém zbyl kráter velikosti Pelhřimova, si naštěstí nevyžádal žádné životy. Člověku se až zasteskne po původním scénáristovi série Chrisovi Morganovi, který to byl tehdy ještě relativně schopný udržet na kolejích. Co se děje v těch akčních scénách zde je daleko za hranicí něčeho, co bych si bál v šesti letech vymejšlet s angličákama i kdybych věděl, že se na mě nikdo nedívá. Megatuny nonsensu na vás útočí v kadenci co dvě sekundy, nemá to žádnou procedurální, technickou či gravitační kotvu. Chechtáte se, jak si postavy spolu mezi auty povídají přes vysílačky, dokud nezjistíte, že už nějakou dobu to dělají prostě bez nich a nikdo to neřeší, aby pak Charlize Theron v kontaktní bitce během vteřiny přeprogramovala jednou rukou laserové rameno tak, aby zaútočilo na její oponentku (které mimochodem doposud tím samým laserem zcelovalo ránu). Jak jste vůbec schopný tohle vysvětlit tomu herci? Fast X spadá do mnou aktuálně vyvíjené teorie nihilistického blockbusteru, který vznikl v rámci kolektivního podvědomí o blízkém konci a tím pádem nespoutaně plýtvá prostředky pro něco, co už je úplně jedno, nemá to společný nic nijak s ničím v tomhle světě, jenom je to dlouhý, obří a pomáhá to zapomenout na blížící se konec spirály. Navíc mám velké podezření, že tím jak to vypadá, co se tam děje a jak tam ty herci hrajou, tak si tam úplně všichni dělaj strašnou piču z Vina Diesela, jehož snaha udělat si skrze tuhle sérii nějaké vážné renomé akorát říká, že ten člověk už je totálně brain damaged, čemuž teda napovídá i to jak vypadá a jak hraje. Další díl musím vidět už jenom pro to, jak mi na začátku samozřejmě vysvětlí, že s tou atomovou ponorkou na Antarktidu přijela Gal Gadot sama. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile 10 nemá šanci fanoušky série zklamat, jen má háček v tom, že nepředstavuje takové stupňování přepálenosti, které by se dalo očekávat a minulé díly jasně naznačili, že jde tuto akční paseku servírovat mnohem lépe. Přesto v podstatě může stačit k spokojenosti a nalákat jako první část zřejmě finální trilogie této legendární akční série…. Viděno v kině: 2x ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po nepovedené 9 opět návrat k těm lepším dílům a určitě i zásluhou nových herců na scéně. Je to opět slušná hloupá zábava, která baví přepálenou akcí, skvělými herci, fajn soundtrackem, trefným humorem, slušnými fighty a překvapivými zvraty. Na scénu přichází Jason Momoa, který plánoval několik let revenge Torretovi a ten je největším přínosem 10. dílu. Momoa je neskutečný přehrávající magor, který svým excentrickým výkonem baví, překvapuje i šokuje. Jde o nejlepšího záporáka série a díky němu se film vyplatí vidět. Mně potěšila i sympatická Brie Larson a hlavně Alan Ritchnson ( Reacher!), který je dalším velkým hromotlukem na scéně, tak trochu náhrada za the Rocka. Překvapilo mě, že těch vyloženě epických trikových atrakcí, zde není tolik, ale na druhou stranu je tu spousta fyzických fightů, které mám nejradši a těch jsem si tu užil dostatek ( Statham rules!!). Občas šlo vidět horší CGI, ale to se dá odpustit. Celé se to nese v rychlém a zábavném tempu, soundtrack je slušný a Roman pokud může, tak opět humorem nezklame. V závěru došlo i na nějaké to zvratové překvapení a je docela osudové. Finále bude tedy slušně vyhrocené a jsem zvědav, zda přibyde nová herecká posila i tam. Za mne fajn popcornový blockbuster, ideální na rande. 7/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie v Turíne si vyžadovalo, aby Filmová komisia Torino Piemonte, miestne úrady a mestskí poslanci vypracovali päťmesačný plán od septembra 2021 do januára 2022 a spolupracovali s ministerstvom kultúry na koordinácii hlavných podujatí mesta, miestnej cestnej premávke a doprave, verejných záležitostí a bezpečnosti, aby boli umožnené požiadavky na natáčanie filmu. Takéto plánovanie zahŕňalo aj riadenie preletov bezpilotných lietadiel. (Arsenal83)
  • Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama