Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (857)

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně zajímavá jízda. Stejně jako Princ z Persie se (podle mého názoru) jedná o nejkvalitnější zpracování filmu podle počítačové hry. Horší než "některé" díly ze série Rychle a zběsile, ale lepší než jiné filmy z této oblasti. Aaron Paul byl ve své roli věrohodný, Imogen Poots je dostatečně sympatická a zbytek obsazení mě nezajímá. Teď ještě zfilmovat Mafii a splní se mi můj sen. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film především pro ty, kteří místo té prsaté brunety ze čtyřky, co vždycky tak lascivně zavrtí prdelí, když jde s košem, raději s gustem ojedou své pečlivě garážované éresko, co vždycky tak lascivně zavrtí výfukem, když mu polaskají spínací skříňku. Pro ty, kteří místo čerstvé rybiny preferují očichávat motorové zplodiny a lubrikační gel používají k tomu, aby lépe vklouzli do rozkošně zarudlé, vilně se otevírající a tou nejjemnější kůží ladně obepnuté sportovní sedačky, prsty při tom jemně polaskali vnadné křivky ergonomického volantu, tvrdě tam vrazili jedničku, s blaženým zakvílením prodřeli gumu o asfalt a udělali si smutný osobák - necelých sedm vteřin. Přitom s tou brunetou by to v pohodě zmákli za pět. Ale co taky čekat od debilní počítačové hry pro motohoniče, že? A tak totálně nesympatický boreček naloží do děsně kůl Mustangu, jenž vypadá skoro jako vytuněná Oktávie, nějakou plasticky omlazenou Bridžit Džounsnovou, načež ho (Pozor, nikoliv ji!) položí na záda a brutálně rozmrdá. Ale to jen proto, aby mohl ihned přesednout do bezpohlavního Itala, jemuž se dveře otevírají frajersky nahoru, a za mohutného hnn, hnnn, hnnnn, hnnnnnnnnn předjel čtyři podobně vyteplená auta, porazil toho zlého, záporného a veskrze prohnilého řidiče, zajistil vítězství dobra a získal lásku Bridžit, protože někdo mu tu palubovku leštit musí. Jo, a málem bych zapomněl. Taky umožnil Majklu Kítnovi udělat ze sebe na stará kolena pěkného kokota. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Gatins / Príbeh: George Gatins, John Gatins / Predloha: Electronic Arts - Need for speed | Hudba: Nathan Furst | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Touchstone Pictures, DreamWorks Pictures, Reliance Entertainment, Electronic Arts, Bandito Brothers | Rozpočet: 66 miliónov $ | Tržby: 203,277,636 $ || Celkom podarený kus, potrebujúci jediný mozkový kotúč bez potreby kotúčových bŕzd. Dalo by sa zamyslieť nad tým, či bol zámer obsadiť tuctové ženy, alebo jednoducho sú tie autá krajšie :D 65% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Cítím lásku, motory, oleje - to všechno jako jeden symbol." Patřím k těm nejadrenalinovějším týpkům, kteří si to se sešlápnutým plynem umí pořádně užít. Důkazem budiž skutečnost, že jsem v posledních letech nejméně dvakrát překročil nejvyšší povolenou rychlost v obci a jednou jsem dokonce na dálnici odvážně zařadil trojku, ale to je jen pro ty největší hazardéry. Tobey samozřejmě není takovej bourák jako já, ale adrenalinu mi nabídl celkem dost a kdyby se logika příběhu několikrát nepřevalila přes kapotu, tak bych snad zařadil i čtvrtej hodnotící stupeň. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Co čekám od filmu, který je stvořen podle celosvětové známe závodní hry? Příběh? Ne. Herecké výkony? Ne. Známí herci a srdce drásající dialogy? Ne. Čekám luxusní auta, bouračky, naháněčky s policajty a hlavně závody. Přesně to jsem i dostal. Příběh ani postavy mě nezajímaly, šlo mi o ty napínavé závody, které jsou za 1. Výborně natočené(některé pohledy z řidičova auta byly úžasné), za 2. žádný digitální bordel, vše kaskaderská ruční práce a hlavně za 3. plno policajtů. O tom nám fanouškům série jde ne? Posledních 20 minut mi připadalo jako bych sám hrál NFS:Hot Pursuit. Já jsem spokojen . ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • V závěru filmu se objeví i 6. generace Fordu Mustang, která v době uvedení filmu do kin nebyla v prodeji. (Adrai)
  • Postava Michaela Keatona se původně jmenovala dle vysoké věže, kde sídlí, "Birdman". Aby se však nepletla s jeho rolí v nadcházejícím snímku Birdman (2014), došlo k přejmenování právě na použité "Monarch". (Larrysbride)
  • Skladbu "Hero" na soundtrack narapoval Kid Cudi, ktorý si vo filme zahral Bennyho. (deathmoon)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama