Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Působivé drama podle skutečné události o mladé novinářce, která se pustila do boje s drogovým podsvětím a zaplatila za to vlastním životem. Musela být skutečně odvážná, když se do něčeho takového pustila. Práce novináře není jednoduchá. Její smrt ale marná nebyla. Rozpoutala vlanu emocí a přiměla vládu k několika opatřením. Byla zavražděna 26. června 1996 nedaleko Dublinu. Výstřelů padlo šest. Její vražda byla první vraždou novináře v Irsku. Zatčeno bylo více jak 150 irských gangsterů. Veronice Guerin bylo pouhých 38 let. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Joela Shumachera dosť drsné, výrazne nezávislé a divácky nie príliš záživné. Ale čo sa sťažujeme, jeho vysokorozpočtovky predsa nenávidíme a tento film je ich pravým opakom. Na to, aby som v roku vzniku filmu navštívil kino, ma téma nepresvedčila, v telke som si ale Veronicu ujsť nenechal a nebol som sklamaný. Bohužial sa mi aj rýchlo vyparila z hlavy. Aj napriek snahe Cate Blanchett. Takže k deju sa už po rokoch vyjadriť nedokážem. Na tú nakladačku ale nezabudnem do konca života. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Slušná práce + skvělá Cate + super soundtrack! Škoda jen zploštělého scénáře, který záslužnou práci opravdové Veronicy Guerin ukazuje v nesystematických a zjednodušených odstínech. Když však čtu Civalův sarkastický, až zkažený koment, tak si jen říkám, jestli to má ten kluk v hlavě v pořádku ("...která si sama koleduje o vraždu a nikdo se těm gaunerům ve filmu nemůže divit."). Prober se, vole. 7/10! ()

zipexx 

všechny recenze uživatele

Víceméně průměrný snímek o novinářce, která se rozhodla postavit čelem drogové problematice v Dublinu v polovině devadesátých let. Joel Schumacher již natočil mnohem lepší snímky, ale i horší. Tohle, možná pro někoho nezáživné drama, má však v osobě Cate Blanchet sílu. Jasně a s lehkostí vede celý film až do očekávaného finále... Veronica Guerin je snímek na tři hvězdy, ale přidávám jednu star navíc za Cate:-). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velkolepý producent, velkolepých snímků, které oplývají velkolepými rozpočty, Jerry Bruckheimer, se pustil do vod civilního snímku. Ať už byl ale život Veronicy Guerin, jejíž jméno mi nic neříká, jakýkoliv, tak rozhodně se v něm odehrálo více zajímavých událostí, než kolik nám jich páni tvůrci představili. Režiséru Joelu Schumacherovi pak tedy nelze vytýkat, že alespoň minimální stopáže dosahuje pomocí zbytečných (scéna s irským pobudou Colina Farrella), samoúčelných (na city útočící procházka mezi fetujícími dětmi) a zbytečně natahovaných (celý konec je podán zpomaleně) scén. Schumacher filmu nevědomky navíc podkopne nohy hned na začátku, kam umístil konec, který měl být o minimálně pět vteřin delší. Utahaným dojmem pak působí herecký výkon Cate Blanchett v hlavní roli, který navíc stahuje míru jakékoliv záživnosti téměř na nulu. Jako dokument dostačující, ale jako filmové drama o lidském odhodlání podprůměr. PS: Další úchvatná hudební kompozice Harryho Gregsona-Williamse. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama