Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie , ale určite milé. Chviľku sa to tvárilo ako ďalšie neskutočné a obvyklé používané klišé. Lenže , všetko je inak . Diane Lane je pani herečka a využila maximálne svoje zbrane , ktoré vlastní . Vlastne jej všetko veríte , režíserka sa umne vyhla všetkým nástrahám . A emócie sú tu na každom rohu. Aj menšie postavičky majú náboj . / vloženie poľských pracovníkov / Zbytočne sa tu neunavuje vysvetlovaním , skrátka život ako sa patrí so všetkým plus a mínus . Pekný film , skôr taký britský so srdiečkom a takmer za päť hviezdičiek ... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ženské romány na plátne, z toho je hneď karamel, tí najkrajší chlapi chcú zrelé až pozáručné rachetle. Pre fanatikov detailov a milovníkov starej architektúry odporúčam radšej nejaký dokument, inak film povznášajúci, ale hlavne a asi aj výlučne pre dámy. A ešte aj pre poľských robotníkov, ktorí v roku 2003 ešte potrebovali víza a chudáci nevedeli, že stačí len "stratiť" dokument a povedať, že sa volám Abdul. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Navzdory nadprůměrně fotogenickým lokacím maličko fádní, takové … nic proti ničemu - s hrdinkou, ke které jsem nepřilnula. Víte … bez ohledu na žánr od filmu zpravidla očekávám, že mě na chvíli zbaví reality - a zavede mě do krajiny iluzí. Nepotřebuju, aby mi s každým záběrem dával jasně najevo, že jde jen o jakousi dohodu smluvních stran, jejímž výsledkem je tu závažná, tu zase rozpustilá HRA na pravdu, obsahující barevné (případně černobílé) pohyblivé obrázky doladěné odpovídajícím zvukovým doprovodem ... hra dosti pochybná, protože ji nelze brát vážně ani nevážně - protože ji nelze naplno PROŽÍT ... 2,5* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších romantických komédií (jedna z najlepších amerických), kde sa tvorcovia nesnažia šokovať. Aj vďaka tomu sa film nezabára do klišé a občas prekvapivo rýchlo odsýpa. Aj napriek tomu, že námetovo ide o "obyčajný" film, má príjemný humor a všetky žánrové ingrediencie... a skvelú (a stále krásnu) Diane Lane... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Něco jako Dobrý ročník, jen o hodně slabší a v ženském vydání. Film osciluje mezi romantikou, dramatem a příjemnou komedií, ženský pohled není až zas tak zavádějící, prim ovšem hraje stále úžasná Diane Lane v roli ženy, které se stále nedaří v budování nových vztahů po rozpadu manželství. Přesto si v tom svém životě musí najít cestu a tím může být příkladem všem, kdo životem jen tak proplouvají. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)
  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)

Reklama

Reklama