Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne dobové pozadí vzniku, protože PP na CKM je tak okatý a film výrazně mimo režimní koleje, že si myslím, že někdo vlivný tehdy musel tlačit na správných místech, aby mohl vzniknout a být vysílán. Interiéry jsou až buržoazní, vila, kde studenti studují angličtinu (jaktože ne ruštinu, co, soudruhu?!) bezmála aristokratická, tedy až na tu odpornou jídelnu. Také poněkud post-hippie projevy mladých v kostýmech z řeckých mýtů mají daleko do svazáckých ideálů. V tomto mne film tedy až šokoval (na tu dobu). Vztah ústřední dvojice se mi líbil. Byl civilní, přitom poetický. Zahráno s lehkostí, kterou bych od Kaisera tedy nečekal. Fajn film a zajímavý. Jsem rád, že jsem ho nakonec neminul. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Slabší rodinný snímek s Tomášem Holým, dnes si nepamatuji téměř jedinou scénu, ale zase to tabulizované téma, jenž se táhne filmem zaujme, obzvlášť když se podívám na rok vzniku. Nečekal jsem, že se v normalizačním filmu může objevit téma vznikajícího vztahu mezi starší ženou a mladším mužem, a to ještě, když mezi dvojicí je tehdy ještě dost formální vztah kantorka, student. 55% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Problém je, že se nedokážou tvůrci rozhodnout, jestli točí komedii, nebo psychologické drama. Takže některé scény jsou vtipné, zvláště díky Tomáši Holému a Kaiserovi, a jiné poněkud sentimentální ("Netušil jsem, že jste tak stará."). Hudební podkres tomu taky nepomáhá - svým způsobem je rozverný, ale jinak takový smutně nostalgický. Jako, hudba je skvělá, ale pro naladění na filmový příběh prostě nepomáhá. Kdyby to bylo vedené stylem Léta s kovbojem, neřeknu ani popel. Ale tohle je takový hybrid, který se snaží být rozkročen mezi tím Létem s kovbojem a Operací mé dcery. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Léto s maturantem....pôsobí napriek nepravdepodobnejšej situácii dôveryhodnejšie, ako Léto s kovbojem. Kolářová tu je o niečo sympatickejšia, čo ale neznamená, že by som bol schopný sa do nej v ľubovoľnom veku zaľúbiť. Vizuálne ten vekový rozdiel medzi ňou a Kaiserom príliš na obrazovke nevidieť, takže možno aj to je dôvod, prečo zápletka nebije do očí. Film by mohol byť postupom času dramatickejší, ale tak nejak skončí spôsobom, pri ktorom sa pýtam, čo bude ďalej a čo si mám vôbec o tom všetkom myslieť. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama