Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Radka Třeštíková z tohto resumé svojej knihy radosť nemala. Chcel by som fandiť niektorým postavám, ale je ich tu priveľa a sú len povrchne a šablónovito rozpracované. Neustále skákanie z jedného páru na druhý, rýchlo diváka unaví. Ani fakt, že tu hrajú moji obľúbení herci, nezlepšil celkový dojem. Neskutočne ma iritovali snobské interiéry bytov a sexuálne scény zostrihané ako porno paródia. Jednotlivé zápletky pôsobili ako prevzaté z "Rodinných prípadov". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná už jsem hodně naučený ze skandinávských dramat, protože ty Vám nastolí precizní atmosféru a nepotřebují k tomu zbla hudby. Tady je to dramatično na hudbě vysloveně založené. Na nevýrazné melodramatické hudbě, která zní snad 95 minut z celých 97ti minut filmu a chvíli mi trvalo, než jsem to přijal. Také bych asi našel nějakou tu kritiku se závěrem, protože to, co film celý průběh vypráví pak strašně popře. Většinu filmu totiž koukám na strašně smutné postavy, které ve mně svými životy vyvolávali strašnej smutek. Opravdu jsou lidi kolem mě takoví? Nechce se mi tomu věřit. Postavy svým průběhem přechází z extrému do extrému. Po shlédnutí jsem ale pořád měl pocit, že herci se tu vyšperkovali a plno těch postav bylo vysloveně skvělých. Marek Taclík, Lenka Vlasáková a především Jana Plodková předvedli své absolutno. Nakonec musím říct, že jsem byl poměrně spokojený. Točíme tady ty dramata trošku jinak, než jinde ve světě, nemyslím si ale, že by Bábovky byly tak blbý, jak jsou zde hodnocené. Naopak. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně taková česká matlanina, kterou nerad vidím, že jí vůbec nechal někdo vzniknout. Rudolf Havlík už teď aspiruje na pozici mnou ignorovaného tvůrce. Ten člověk točí hrozně nudně, postavy jsou nesympaticky zahrané a například Vetchého mám bohužel v podobných rolích už plné zuby. Ten politik ti Ondro prostě nejde. Dej tam raději Jirku Luňáka verzi 2021. Z filmu bych určitě odmazal kolonku komedie i romantický. Jedná se totiž o takové hloupoučké drama, ve kterém stále někdo ze scény odchází, aby vůbec mohla skončit. Tvůrci se snažili jej "originálně" a "chytře" napsat. Ale v tomhle případě bych raději vždy sáhnul do zahraničních zdrojů. 35% ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Typická Česká tragikomedie, která je sice dobře obsazená, ale nenabízí prakticky nic nového. Scénář předvídatelný od začátku, až do konce. Film je určen především pro dámské publikum ve věku 30+. Jediné pozitivum tohoto filmu je dvojice Jana Plodková a Marek Tacliík. Bez nich bych šel s hodnocením ještě o hvězdu dolů. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Povedena rezie, na prvni pohled v modernim evropskem strihu. Problem je ve scenari, tomu vsemu nejak neslo verit. Do toho ta zbytecne dramaticka hudba... Nevim no, mam z toho smisene pocity. Taclik zabavny, ale byla to spise takova karikatura, ktera se do toho pribehu svym projevem moc nehodila. Herecke vykony dobre, ale postavam jsem neveril, at uz jiz zmineny Taclik, Langmajer, Plodkova... Naopak Novak a Vlasakova perfektni. Dalsi z rady nekonecnych a prumernych ci jeste horsich ceskych vztahovych filmu... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně ve třídě je vidět, namísto obrazu prezidenta, obrázek Krále Jelimána z Madagaskar (2005). (dobrota128)
  • „Podařilo se nám natočit skvělý velký český film. Od začátku jsme věnovali pozornost každému detailu. Bábovky propojují příběhy žen, které se snaží udělat velká životní rozhodnutí a do jejich plánů zasáhne osud. Z jednotlivých malých příběhů se na konci stane jeden velký. Měli jsme před sebou velké výzvy a jednu velkou scénu, na kterou jsme se museli připravovat dlouhé týdny, abychom vůbec přišli na to, jak ji natočit. Film je plný skvělých hereckých výkonů a teď, když doděláváme poslední detaily, víme, že se nám celá ta mravenčí práce podařila,“ prozradil Rudolf Havlík o filmu. (SONY_)

Reklama

Reklama