Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

venison 

všechny recenze uživatele

Mno, vůbec mě nepřekvapilo, že se mi film nelíbil. Knížka byla oddychové čtení do kabelky na pláž a odehrávala se v hlavách jednotlivých žen, kde byly srozumitelně vysvětleny pohnutky pro jejich jednání, což ve filmu chybí a díky tomu se celé dění mění na pseudosociální patlaninu, která by se faministkám rozhodně nelíbila. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dramatická ani komediální linka tady sice až tak úplně nefunguje, přesto jsem se vůbec nenudila a Bábovky se mi líbily. Velkou zásluhu na tom dozajista měly skvělé herecké výkony téměř všech zúčastněných. Navíc chovám k většině z nich velké sympatie. Nehledě na to, že Rudolf Havlík na postu režiséra také odvedl dobrou práci. Právě z výše zmíněných důvodů budu v hodnocení trochu shovívavější, i když bych normálně bez jakéhokoli rozmýšlení udělila filmu tři hvězdičky za až moc pohodový a přímočarý konec. (70%) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přesně taková česká matlanina, kterou nerad vidím, že jí vůbec nechal někdo vzniknout. Rudolf Havlík už teď aspiruje na pozici mnou ignorovaného tvůrce. Ten člověk točí hrozně nudně, postavy jsou nesympaticky zahrané a například Vetchého mám bohužel v podobných rolích už plné zuby. Ten politik ti Ondro prostě nejde. Dej tam raději Jirku Luňáka verzi 2021. Z filmu bych určitě odmazal kolonku komedie i romantický. Jedná se totiž o takové hloupoučké drama, ve kterém stále někdo ze scény odchází, aby vůbec mohla skončit. Tvůrci se snažili jej "originálně" a "chytře" napsat. Ale v tomhle případě bych raději vždy sáhnul do zahraničních zdrojů. 35% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vyloženě předramatizované, propojenost postav, která dosahuje vrcholu v závěru, je až příliš jednoduchá, prostě takové současné, průměrné české drámo, pojištěné hned na několika frontách. V ženách, prožívající snad všechny možné dramatické osudy, jaké si člověk dokáže představit. V tom osobně cítím jakousi lacinost filmu, jenž je plný emocí, které u mě vůbec nefungovaly, tohle možná tak na domácím písečku, ale do světa rozhodně ne. Škoda, herecky výborné, slušná režie, ale scénář předpověditelný, slabý a žánr komedie? To zde zajišťuje pouze buranský pasák. V rámci novodobé české tvorby mám pro tento film jediný výraz...přijatelné. [Kino Citadela] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No asi nejvíc mě srala ta závěrečná sladká hudba, proti tomu i rakvička se šlehačkou je monstrozně hořká záležitost a ještě mě přišlo jako kdyby se nám scénarista přes tu hudbu předváděl jak krásně to všechno vymyslel, to že něco podobnýho už vymysleli scénaristi mimo hranice ČR x krát budeme dělat, že nevíme. Rudolf Havlík mě skvělý start kariéry, ale utopil se v českým rybníčku. Na druhou stranu uznávám, že jsem dokoukal do konce aniž bych uměl říct zda se mě to líbilo nebo ne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • „Scénář mě zaujal životem, který se každou větou odehrává. Moje postava je Linda, jejím povoláním je služba mužům, které ji zprostředkovává její partner Marek neboli Marek Taclík. Ano, je to prostitutka, ovšem na vyšší úrovni a postupem času zjišťuje, že současná práce a současný způsob života už nejsou tím, čím byly,“ přiblížila svoji postavu Jana Plodková. (SONY_)
  • „Scénář mě překvapil a myslím, že narozdíl od knihy může oslovit i značnou část mužské populace,“ řekl Ondřej Vetchý. (SONY_)

Reklama

Reklama