Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neutíchajúce slovné prestrelky, prekombinovanosť z akej sa zatočí hlava a dej páchnuci divadelnou predlohou. Tak vyzerá gangsterka čo sa prakticky nepohne z baráku a zakladá si len na hravých prešmyčkách a do posledného herca známych tvárach. Škoda iba väčšieho priestoru pre nudnejšie momenty a zvýšeného afektu slečny Oscarovej. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komediím s akčními herci jsem se většinou vyhýbal, tudíž mi dlouhé roky unikal i Oscar. John Landis natočil parádní snímek, u kterého se divák pobaví od první až do poslední minuty. Pochválit musím český dabing, ale zejména herecký výkon Sylvestra Stallona, jenž opět prokázal, že umí zahrát na úrovni. Vedle Rockyho 1 a 6, Ramba 1, Creeda a jedné scény v Expendables 2 je Oscar dalším filmem, v němž opravdu hraje. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Tak to byla teda motanice, to se jen tak nevidí. Francouzký originál jsem neviděl, takže nemůžu srovnávat. Nic to však nemění na tom, že jsem se po chladnějším rozjezdu skvěle bavil, protože co poté přijde je bezkonkurenční, tolik zápletek, záměr a zvratů na hodinu a třičtvrtě víc než dost a navíc skvělé hlášky a skvělí herci. 70 % ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Akční typ následovníkem Funése? Zapomeňte na předsudky, volba to byla dobrá. Sylvester Stallone narozdíl od ostatních zlých mužů Hollywoodu hrát skutečně umí (a říkejte si co chcete, dokazuje to po většinu času své kariéry) a i zde se ukázal v dobrém světle. Navíc toto je jeden z mála opravdu dobrých remaků francouzského díla. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oscara som videl už veľmi dávno, ale výborne som sa pri ňom zabával. Originál som nevidel, čo je zrejme výhoda, pretože Stalloneho drevený otravný výkon s jeho neustálymi gestikuláciami by určite v porovnaní s Funesovým prirodzeným komedianstvom neobstál. Ale scenár je zábavný a atmosféra doby celkom slušne vystihnutá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Jméno koně, na kterého sází jeden z Provoloneho mužů, je High Hat. Tak se jmenuje kůň, na kterém jezdí Harpo Marx ve filmu Kobylkáři (1937). (The_God)

Reklama

Reklama