Reklama

Reklama

Oscar 2018

(pořad)
  • USA The 90th Annual Academy Awards (více)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Megan Amram

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 90. ročníku výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 90. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Dunkirk režiséra Christophera Nolana, Lady Bird Grety Gerwick, nebo Phantom Thread Paula Thomase Andersona. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Denzel Washington, či Gary Oldman mezi muži a Meryl Streep, Margot Robbie, nebo Sally Hawkins mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu a který bude již podruhé za sebou uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipy, režií i výběrem předávajících tak opatrné, až to bylo nudné. Jako kdyby se všichni ještě vzpamatovávali z trapasu, kterým končil předchozí ročník, a dělali vše pro to, aby se něco podobného neopakovalo. Anebo tvůrci večera prostě rezignovali na zvyšování atraktivity (a sledovanosti) a jen se chtěli s předáváním nějak důstojně vypořádat. Sebe i druhé vykrádajícího Kimmela už prosím víckrát ne. Příště by mohl moderovat třeba Kumail Nanjiani, který byl vtipný pokaždé, když promluvil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Názory na vyhlášené se budou různit, ty hodnotit nechci. Absolutně zůstal nevyužit potenciál 90. výročí - videomontáže jsou fajn, ale to je všechno. Kimmel byl už trochu nudný a chtělo by to někoho, kdo přinese něco nového, ale nejen humor, celkově do večera, aby to bylo zajímavější a ne jen posezení hvězd na jednom místě. Česká verze je bohužel tragická a simultánní překlad nefunguje. Pokud v tom chce ČT pokračovat, doufám, že s jinými komentátory, kteří nebudou u každé ceny tvrdit, že to vlastně bylo jasné. Celé předávání bylo spíše zklamáním. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy nedávám kvůli tomu, že bych nesouhlasil s rozdělením cen pro jednotlivé vítěze, ale protože to byl za několik let nejmíň napínavý a překvapivý přenos, který ani nehýřil zábavnými momenty či něčím, co byste si za několik let pamatovali. Oscar 2018 měl sice po předešlých ročnících vskutku napěchované kategorie výbornými snímky, ale dlouhodobě favorizovaní tvůrci si nakonec sošku stejně odnesli a celý večer probíhal v unylých kolejích bez silného napětí a většího překvapení (vyjma scénáře pro Jordana Peela za Get Out). Jsem moc rád za Rogera Deakinse, Jamese Ivoryho a Frances McDormand, ale kdybych místo živého přenosu strávil spaním a ráno si přečetl jen výčet obdarovaných, tak bych měl nejspíš pocit lépe strávené noci. 5/10 Můj video komentář k průběhu udílení cen a samotným vítězům zde. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Udeľovanie Oscarov už desiatky rokov nie je iba o filmoch, ale aj o politike a názoroch. Čo je pre mňa trošku škoda, pretože ak chcem sledovať čo sa deje vo svete, budem pozerať publicistickú reláciu. Ale ono každý filmový tvorca má počas večera šancu na ventil, nič sa nedá robiť. Nie som sklamaný ( myslím kvalitu prenosu, nie udelené ceny ), len trochu znudený. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný Kimmel, křečovité opakování ohraných fórů (kdo zapomene zmínit Meryl, jako by nebyl; špatná obálka; vodní skútr), ale naprosto luxusní prezentující výsledků, fajnové montáže a společensko-politický leitmotiv, který se v 80 % držel selského rozumu a dobrého vkusu. Příště si ale asi radši schrupnu... leta by to uváděl Kumail. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama