Reklama

Reklama

Králové zlodějů

  • Velká Británie King of Thieves (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kriminální příběh Králové zlodějů je natočen podle skutečného případu, který před pár lety ohromil policii i veřejnost. V dubnu 2015 došlo v Londýně k největší loupeži v historii Velké Británie. Během velikonočního víkendu zmizely z úschovny klenotů v Hatton Garden šperky a peníze za více než 200 milionů liber. Vzhledem k provedení si byla policie jistá, že se jedná o extrémě profesionální a velmi dobře organizovanou skupinu pachatelů. Pátrání po lupičích však přineslo odhalení, které ve světě vyvolalo doslova senzaci. Geniální loupež měl na svědomí gang důchodců a vysloužilých podvodníků ve věku mezi 60 až téměř 80 lety. Hlavou celé akce byl 77letý Brian Reader (Michael Caine), který se svou partou seniorů dokázal naplánovat a provést jednu z nejodvážnějších a nejdokonalejších loupeží. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Námet je rozhodne zaujímavý, ale prevedenie slabučké. Zírať na bandu starcov, ktorí sa rozhodnú spraviť galaktický lup, ale nie je nám vôbec ozrejmená motivácia, je jednoducho nedostatočné. Chabé vykreslenie charakterov, nesympatickí dôchodcovia, zdĺhavé a hlavne nudné prevedenie lúpeže. Suché fóriky so šťaním v bazéne či s nahluchlým a ospalým strážcom lupu zvonku ma nerozosmiali. Chýba drajv a akcia. Najakčnejším tak zostáva strihová skladba úvodných tituliek. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Je to jako jíd do trafiky a koupit si starý noviny. Máš pak v ruce něco novýho, ale nic novýho Ti to vlastně nepřinese. Rád a s chutí bych napsal že to je sračka, ale tak nějak ze slušnosti to nechci úplně vodprásknout. Je to prostě trafika, pro partu přestárlejch prodavačů, který maj pocit, že si tak ještě trošku přivydělaj, no a celý to dohromady... Ne. Nejde to vokecat. Je to sračka. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Aneb není cti mezi zloději. Nevím, přes luxusní obsazení mě tohle nebavilo. Vyloupení trezoru partičkou rozhádaných nesympatických dědků probíhalo jako po másle, přestože si u toho počínali stran bezpečnostních kamer pěkně diletantsky (a asi mělo být vtipné, že nejvíc řešili svůj věk a zdraví a klidně si odskočili se domů vyspat). Druhé dějství, kdy si dělili lup a jeden druhého podráželi, bylo sice o něco málo zajímavější, ovšem prázdná režie, která si pod slůvkem "styl" představuje leda rychlé střihové řetězení max dvousekundových záběrů nebo občasný song, ani v něm nedokázala zažehnout jiskru zájmu (natož dramatu či napětí). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si popri týchto hodnoteniach pripadám ako čierna ovca. Alebo prestarnutá ovca, ktorá má rada starú školu a jej predstaviteľov. Ono to bolo patrné aj v multiplexe, kde som sledoval film sám, i keď išlo o popoludňajšie predstavenie. Film dvoch diametrálne odlišných častí. Vykrádačka ma bavila, nemala čím sklamať, ale tie pravé gule nabrali Zlodeji až v druhej polovici, kedy sa začala ukazovať realita, akú v heist žánri vidíme iba málokedy. Podrazy tu nie sú zo škatuľky povinných klišé a rozdelenie na dobrých a zlých nehovorí našťastie Marshovi veľa. Parta starých zlodejíčkov sa proste rozhodla urobiť ďalší kšeft, pričom nejdepre nich vôbec o nejakú nostalgickú záležitosť, kedy by si tí starí zlatí chlapci povedali, že vydrbú opäť zo zlým systémom. Sú to proste grázli par excellence a film sa ich nesnaží nijako obhajovať, nebodaj glorifikovať. A kto by povedal, že Jim Broadbent dokáže vytasiť taký zlý pohľad, až som od strachu skoro ušiel z kina. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě naprostým zklamáním. Co na plat, že byl podle skutečné události, když v něm nebylo v něm nic co by stálo za řeč. Jediná vloupačka, která byla naprosto nenapínavá a nezáživná, na diváka působila naprosto chladným dojmem, zbytek filmu byl jen o kecání a kecání a většinu rolí (když nepočítám Caina) ztvárnila parta naprosto nesympatických důchodců. Všichni nenáviděli všechny a každý chtěl okrást každého, takže o kradení a dokonalém plánu to fakt nebylo, spíš o páprdech, co si chtěli vzpomenout na staré časy.... Prostě nuda. 40% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Nejstaršímu pachateli bylo 76 let. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2018 v Londýně. (Varan)

Reklama

Reklama