Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (644)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že to bylo zase tak strašné, jako na obrazově pěkné dobrodružství z budoucnosti se na to koukalo docela dobře. Tímhle snímkem začala kariéra Kevina Costnera nabírat směr dolů a ani tady moc nezazáří, ale ve srovnání s hereckými výkony pro tyhle filmy typickými to rozhodně není debakl. Po všech těch postapokalyptických spálených světech je nekonečná vodní hladina docela osvěžující. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz Costnera nijak zvlast nemusim, tak tenhle film mam rad. Navic celej trosku pripomina Mad Maxe. Samozrejme by to chtelo vic propracovat scenar, takle to je jen jezdeni "lodi", ale presto to je dobra zabava. Co se tyce hereckejch vykonu, ty nejsou vubec spatny a Costner tu predvadi svuj nadprumer. Prislo mi, ze Dennis Hopper si roli fakt uzil a jako zaporak je hodne dobrej. Skoda, ze nektere sceny nepusobi tak jak maj (tj. napinave) a jsou spis k smichu a film je trosicku delsi nez by bejt mel, pak bych dal mozna plne hodnoceni. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

Hudba: James Newton Howard; Tohle je zcela osobní záležitost, být objektivní, tak řeknu- "jo, vcelku to šlo, záčátek velice slibný, charismatický Kevin Costner, několik pěkných scén, ale posléze se film dostává do křeče a finále je dost přehnané a poněkuď trapné". Avšak já tento film mám spojený s mými začátky návštev kin a do teď mám v sobě ten úžásný pocit, kdy jsem zasedl do nepodlných sedaček v kině Blaník na Václavském náměstí, logo firmy Universal vplulo do filmu, v reprobednách začala špouchat voda a na obzoru se objevila loď...atmosféra postapokaliptickeho vodního světa mě prostě dostala- mám ten film rád. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 220: Tak byla by ostuda nevidět největší propadák své eŕy bez zaspání, takže napravuji. Tohle je fakt božíí. Už jen přepadení atolu Čmoudy by jinde bylo královské finále. -------Sice jsem neviděl celé, protože jsem u toho zaspal, ale fakt se mi to líbilo. Netradiční a originalní. A Kevin pijící svoji vydestilovanou moč je k sežrání. To samé platí o Dennisovi Hopperovi honícím si své ... skleněné oko po podlaze. (pozn. pod čarou - zaspal jsem samozřejmě únavou, ne nudou). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Postman se mi sice líbí víc (opovažte se mi někdo říct, že jsem úchyl), ale Vodní svět má také svoje kouzlo. Příběh je sice (s)prostý jak zákon káže, nicméně všechno zachraňuje monumentální výprava, obdivuhodně velkolepé akční scény, zmutovaný Costner a zábavný (ač chvílemi až zbytečně přehrávající) Hopper. Vodní svět, to je také jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků, které vznikly po roce 1990. Film je ale třeba vidět v originálním znění - dabovaná verze dělá z některých už tak nepříliš duchaplných dialogů trapnost první kategorie. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Skutečný tanker Exxon Valdez, který v roce 1989 způsobil jednu z největších ekologických katastrof v historii, byl prodán do šrotu až v roce 2012. Téměř přesně 23 let po havárii. (Stejšn)
  • Kaskadér Norman Howell dostal po natáčení scény pod vodou dekompresní nemoc a byl odvezen helikoptérou do nemocnice v Honolulu na Havaji. Uzdravil se rychle a za pár dní se vrátil na natáčení. (Cheeker)
  • Kevin Costner (Námořník) do filmu investoval vlastních 22 milionů amerických dolarů. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama