Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Attta 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších rockerských filmů a navíc se u toho člověk dost pobaví a ta hudba nemá chybu.....♪♫ Apartně dobový příběh. takže dávám 5 hvězd! PS: Kdo si u tohodle filmu nezavzpomínal na své první zábavy/ koncerty/ fesťáky a jak se poprvé zchlastal jako prase u pořádný rockový hudby tak ho lituju, protože to jsou jedny z mých nejlepších vzpomínek! ;-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jede na koncert skupiny Kiss musí to vypadat odvázaně. Čtyři oddaní fanoušci ani nic jiného nechtějí než se pořádně zmrskat a hlavně získat lístky na téměř vyprodaný koncert. Pro to, aby uviděli svoje idoly hodlají udělat snad všechno na světě a striptýz v zaplivaném baru jednoho z těch čtyř výtečníků je toho jasným důkazem. Trapas za trapasem a docela svižně podáno a natočeno. Andrews, Huntington, DeBello a Furlong jsou perfektní. Něco málo k dokonalosti chybí, ale kdo se chce pobavit v rytmu rockových Kiss si tohle může bez obav dát bez nutnosti pomalovaného obličeje. 80% ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Toto je návod jak zkazit a ztrapnit úžasnou muziku. Naprosto průměrná komedie s přehráváním a navíc vraždou mých oblíbených písniček. Skučel jsem vždy, když začala hrát nějaká rocková legenda. To snad i moje cesta na KISS z Plzně do Prahy byla zábavnější. Ono totiž, když máte relativně vtipnou scénu a vyženete jí scénářem do extrému, nestává se tím pádem vtipnější. Tyhle kapely si zaslouží daleko větší filmovou poctu než je Detroit Rock City, i když Kissmánii a dobu film zřejmě zachycuje dobře (nemůžu objektivně posoudit, nezažil jsem). Film o rockové muzice se dělá zatraceně těžko, ale tady mě prostě přepadal pocit, že to naopak z fanoušků rocku dělá idioty. Ač to imbecility Waynova světa (http://www.csfd.cz/film/14811-waynuv-svet-waynes-world/) nedosahuje. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největší problém toho to filmu vidím v jeho reklamní propagaci, protože pokud opravdu nepatříte do skupinky obrovských fanoušků skupiny KISS, nebo nejste alespoň s někým takovým v blízkém kontaktu, tak jste o tom to filmu asi ani nikdy neslyšeli. Musím říct, že je to škoda, protože i když se jedná o teen komedii, což už samo o sobě automaticky trochu zavání pubertálními výlevy, tak to nepřekročilo moje pomyslné meze a pobavil jsem se místy náramně ( např. perverzní farář :D ). Ano jsou tu scény, které se líbí méně, ale to už tak ve filmovém světě chodí. Herecké obsazení vesměs sympatické a hlavně Edward Furlong mě prostě bavil jako za staré dobré doby druhého Terminátora. Velmi fikaně se vyřešil i scénář, který zhruba v polovině přejde nenápadně do sólového vyprávění. Jasně nečekejte žádné zázraky ( taneční disco bar mě opravdu neoslnil ), ale rozhodně jde o příjemné zpestření této rockové jízdy. Nesmím zapomenout ani na úžasný soundtrack, který je nabitý největšími peckami až k prasknutí a to nejen od KISSáků. Pokud tedy máte strunové nástroje naladěné správným tónem, nemůžete tímto filmem šlápnout vedle. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Amandu Finchovou, která v baru sbalí Hawka, hrála přítelkyně Gena Simmonse, Shannon Tweedová. (liquido26)
  • "S" v logu skupiny Mystery má tvar blesku, stejně jako obě "S" v logu Kiss. (liquido26)
  • Noviny, které si čte pan Johansen, obsahují článek o Jonestownském masakru, ale jsou datovány 13.10. 1978. Jonestownský masakr se odehrál až 17.11. 1978. (liquido26)

Reklama

Reklama