Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pôsobí, ako by sa do dnešnej doby dostal strojom času. Povedzme že z tých milovaných osemdesiatok. Ani sa mi nechce veriť, že takáto atmosféra sa podarila dosiahnuť súčasným tvorcom, čo je rozhodne veľké plus. Jednotlivé epizódky sú tvorené tak, aby si každý vybral "tú svoju", zároveň ale tvoria pevný celok. Tematizujú sa tu niektoré klišé, ako predvídateľnosť, takže ak vám tak niektorá z nich bude pripadať, podobne to okomentuje aj hlavná ženská postava a dokonca sa postavy bavia aj o ich myšlienkach. Záverečný príbeh prináša dôležitý a celkom prekvapivý zvrat. Po ňom ale film akoby nechcel skončiť a pripravuje ďalšie a ďalšie zvraty. Na druhú stranu ale aj vďaka záveru si lepšie uvedomíme, o aké retro ide. Pre mňa veľmi príjemné hororové prekvapenie, ktoré vystraší aj bez ľakačiek, aspoň vidno, že tie sú väčšinou len barlami pre menej schopných hororových režisérov. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT NENÍ STVOŘEN Z ATOMŮ. JE STVOŘEN Z PŘÍBĚHŮ....“ /// Hororový příběhy vložený do hororovýho příběhu. Hezky vyprávěný, sympaticky obsazený, esteticky ztvárněný, ladně ozvučený… vážně se mi to líbí! Bez nějakýho tlačení na pilu, bez zbytečných předeher… příběhy s ponaučením, že každej špatnej skutek je po zásluze… no dyť víte. Něco baví víc, něco míň, něco zase hodně – hezká skládačka s dobrým vypravěčem (což Clancy Brown rozhodně je). Možná to všechno kolem těch příběhů je dělaný až moc na efekt… ovšem, když se to umí, tak je to v pořádku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu o Zoubkový víle. 2.) Mám knihovnu plnou svejch příběhů. 3.) Thx za titule „zandera“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pocta starým Tales from the Crypt a 80. hororům jako Phantasm? Dost pravděpodobně. Vše v Mortuary je výtečné - povídky, charaktery, herci, režie, i to, že svět není stvořen z atomů, ale příběhů. Jenže jsem zjistil, že horory mám radši "vážnější" a celistvé, kdy nejsem rušen přechody mezi stories, neb z podobného konceptu mám pak dojem 'hororu pro zábavu'. To ale absolutně neznamená, že bych si nedal pokračování, neb TMC je bezpochyby povedené a Spindell muž na pravém místě. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Konečne som si opäť pošmakoval na kvalitnom poviedkovom horore. Začiatok vyzeral zaujímavo a rozprávač pôsobil dosť pochybne (samozrejme v tomto prípade ide o pochvalu). Prvý "zahrievací" príbeh je kratučký a aj dosť strelený - 3/5. Druhý príbeh zas uvoľnený a naozaj zábavný - 4/5. Tretí bol najlepší a jediné, čo mi vadilo, bola tá umelá maska na konci - 4,5/5. Štvrtý ponúkol home invasion na úrovni - 4/5 a koniec rámcového príbehu ma tiež nesklamal (ale chápem, prečo to CGI niektorým nevoňalo) - 4/5. Hudba v celom filme bola vhodná, žiadny z hercov (podľa mňa) neprehrával a moju najväčšiu výhradu teda smerujem k našim distribútorom - dva roky preč a nič...kde máme DVD/BD? ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama