Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Quinn je nejlepším protiteroristickým agentem na světě. Přesto chce odejít do výslužby, aby se mohl věnovat manželce a synovi, který se jim zanedlouho narodí. Jeho poslední misí má být likvidace chladnokrevného teroristy Stavrose. V osudovém momentu Jack zaváhá a nestiskne spoušť, protože ani ten největší padouch si nezaslouží zemřít ve chvíli, kdy objímá v náručí svého malého synka. O zlomek vteřiny už je pozdě. Stavros s instinkty predátora zlikviduje celý protiteroristický tým a sám Jack stěží vyvázne životem. Ovšem i Stavrosovy ztráty jsou těžké. Při divoké přestřelce přišel o život jeho syn. Když Jack znovu nabude vědomí, je už v "kolonii". Na ostrov, ztracený uprostřed oceánu jsou deportováni tajní agenti, kteří sice selhali, ale jsou natolik cenní, že by byla škoda je zlikvidovat. s pomocí nejmodernější techniky tu analyzují teroristické útoky z celého světa. Stavros o "kolonii" ví a tak Jack jednoho dne najde na obrazovce svého monitoru šifrovaný vzkaz. Mám tvoji ženu a syna! Jack musí uprchnout z neprodyšně střežené "kolonie" a bojovat s pomstychtivým Stavrosem o životy svých nejbližších. Bez Yaze, překupníka zbraní se smyslem pro humor a dobrým srdcem, by se daleko nedostal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství i součastnosti. Double Team je pro mě jeden z nejlepších filmů JCVD z 90tých let. Je velmi dobře, že se režije chopil Hark Tsui, dodal filmu jakousi peprnost a nepředvídatelnost a originalitu. Vizuálně je to úchvatné a střihy jsou trochu ve stylu Johna Woo. Film se odehrává v několika zajímavých lokacích, chvíli je to v Římě hotel Nabona, pak na nějakém ostrově odkud JC uteče, v letadle, sem tam někde v terénu a v pěkném koloseu s tigrem. Potěší i skvělý záporák Mickey Rourke aka Stavros nebo skvělý komik Dennis Rodeman, který chrlí spoustu skvělých hlášek, stejně jako Seagal a Wyans ve filmu Glimmer man. Není co dodat, na tento film se dá koukat stále dokola a neomrzí, já ho videl už 15x. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve dvou se to lépe táhne. Usoudil zřejmě Van Damme a tak vznikl Double team. Potenciál se až tak naplnit nepodařilo a obsadit netalentovaného Dennise Rodmana vedle bijce Van Damma se neukázalo jako nějaký extra dobrý tah a Mickey Rourke v roli záporáka mě nebavil tak, jak měl. Na akční film jsem postrádal větší drive v akčních scénách, které jsou tak hekticky sestříhané, že kolikrát není zřejmé, co se právě děje. Nápady se najdou. Třeba Van Dammeho útěk z přísně střeženého vězení nemá chybu i styl, ale stejně to na mě působilo mírně unaveně a je to asi tím, že Van Dammeho hvězda zvolna pohasínala. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S tímhle dokážu ustřelit ptáka kolibříkovi." Tupých akčních příběhů vyšperkovaných zabijáckými hláškami není nikdy dost. Filmovej odborník by patrně s tímto tvrzením bez nabitý pistole u hlavy nesouhlasil, ale to je tak jediný, co by s tím mohl dělat. JCVD zkrátka ještě umí zkopat tygra do čtverečku, Rodman si neumí v dešti kulek odpustit pár basketbalovejch hlášek a já svištím zalítat si na špagátu za letadlem, aby bylo jasný, že mezi tyhle ostrý hochy taky tak trochu patřím a při příští akci jim budu od monitoru svědomitě krýt záda. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o špičkovom agentovi, ktorý sa po rokoch odpočinku vráti ešte na poslednú misiu zneškodniť veľmi nebezpečného teroristu Stavrosa, čo sa ale skončí neúspechom a agent skončí na ostrove pre agentov, z ktorého niet úniku, ale keď zistí, že Stavros má jeho ženu, urobí všetko preto, aby z ostrova unikol a ženu zachránil. So spracovaním som nadmieru spokojný, film je dobre dynamický, nemá vôbec žiadne hluché miesto, stále sa niečo deje, pričom dej je aj celý čas zaujímavý, často sa striedajú lokality, čo ešte vylepší rozmanitosť. Síce príchodom do Ríma sa zaujímavosť filmu o niečo zníži, ale si to plne vynahradí nástupom zábavného obchodníka so zbraňami, ktorý práve v tejto časti dostane viac priestoru. Akcie je tu dosť a je výborná. Je skvelo natočená a veľmi rozmanitá s množstvom skvelých nápadov a situácií. Samotných súbojov tu až tak moc nie je, nájde sa tu len jeden dlhší a aj to len proti jednému protivníkovi, zvyčajne je to len o pár kopoch alebo úderoch, skôr sa tu strieľa vo veľmi nápaditých prestrelkách a potešia aj niektoré vydarené scény s automobilmi, prípadne výborné výbuchy. Najviac sa mi páči akcia v lunaparku pokračujúca v nemocnici, celá situácia pri bazéne, súboj v hoteli alebo aj zaujímavý útek z ostrova. Herecké obsadenie je perfektné, Van Damme v skvelej forme, zábavný Dennis Rodman so skvelými hláškami, hlavný záporák Mickey Rourke v podľa mňa vo svojej najlepšej úlohe a okrem nich tu už nikto nemá viac priestoru. Réžia je vynikajúca, tu sa nedá nič vytknúť a technická stránka je až na ten nevydarený záverečný výbuch na tom rovnako. Double Team je mimoriadne zábavný a dynamický akčný film, na ktorý sa dá pozerať stále, ale plné hodnotenie dať nemôžem, keďže mi viac sedia drsnejšie akčné filmy, prípadne s väčším dôrazom na bojové umenia. Ale v rámci svojej kategórie patrí Double Team jednoznačne medzi to najlepšie. 81% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Já nejsem epileptik, já sem skeptik, hlásil sem hrdě jako odpověď na otázku, jak vidím kariéru „vzdušného fotbalisty“ Van Damma po dozvuku béčkový éry do poloviny 90tých let. Ovšem po první třetině kariéry přišla druhá, v rukou asijských režisérů (Maximální riziko, Kontraband). Opadla i ta srdečná éra VHSek a tak se tyhle kousky dostávaly do podvědomí pomaleji. A Double Team?? Kupodivu slušně našláplá a řemeslně dobře zvládnutá podívaná, s jednoduchým a téměř tuctovým dějem, slušným hudebním doprovodem, divně ostříhaným Jeanem, kterému ale chladný výraz a sem tam nějaký to chmíří sedí víc než mnohdy křečovitý vtipkování a v neposlední řadě s Dennisem Rodmanem, kterej mění barevném přeliv tak často, jako prostatik grimasy při návštěvě bidetu. A Mickey Rourke jako ten ksindl na druhý straně mince? Ale tak proč ne, vždyť jeho kariéra měla stejný ráz, jako akcie Harvarských fondů, když to vzal do ruky strejda Viktor. Pokud pominu ten efektový úlet na závěr a ty prefosilní sokolský tepláky (který, a to pro rány Kristovy má Jean vytažený hrdě až pod bradou!!!), natočil Tsui Hark svěží, kompaktní akčák, novodobé béčko s hodně nesourodou hlavní dvojicí, které se jen sem tam (viz. protahovací cviky s upomínkou na původní mlátičky z konce 80tých let) ohlíží zpět a naopak s ohledem (a výhledem) na další vývoj belgičanovo kariéry je rozhodně jedním z jeho nejlepších kousků. “Posledního co mi na ně (vlasy) zkusil šáhnout bolí prdel ještě dneska!“ „Já se neptal na tvůj sexuální život!“ Pro tu prdel u mě za [7/10] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Při závěrečných titulcích uslyšíte předělanou skladbu "Just A Freak" od Crystal Waters, kterou zpívá Dennis Rodman. (Eldrick)
  • Postavy kybermnichů Regula (Umberto Raho) a Ramula (Ted Rusoff) odkazují na legendu o bratrech Romulovi a Removi, zakladatelích Říma, kde se odehrává většina děje. (Lorge)
  • Filmem si protagonisté Van Damme a Rodman "vysloužili" několik ocenění Zlatou malinou. Rodman si připsal cenu za nejhorší novou hvězdu a nejhorší herec ve vedlejší roli. Společně pak získali cenu za nejhorší herecký pár. (Eldrick)

Reklama

Reklama