Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi pôjdem proti prúdu mnohých mojich obľúbených komentátorov (recenzentov) na CSFD, ale musím byť úprimný. Mne "Texas Chainsaw Massacre" dokopy len neskutočne liezlo na nervy svojou neschopnosťou priniesť niečo, čo by bolo zaujímavé. Až na pár výnimiek, ktoré si tu spomenieme. Myslím si, že scénka v autobuse vie byť poriadny masaker a niektoré scénky skutočne vyzerajú poriadne graficky. Takže ak už nič iné, tak sa aspoň reálne dočkáme aj skutočného masakru. Istým spôsobom sa dá povedať, že som celkom bol okey s našimi dvomi sestrami (hoci nebudeme si to zastierať, je nám úplne jasné, že to budú posledné dve preživšie úplne od začiatku... ak ste o tomto pochybovali, tak fakt neviem čo povedať)... to puto celkom fungovalo a veril som im to. Dokonca si myslím, že miestami bola Melody aj celkom chytrá. Ale to neznamená, že by neurobila tiež niekoľko sprostých rozhodnutí. No potom sú tu tie veci, ktoré mi liezli fakt na nervy. V prvom rade, sú tu minimálne 3 postavy, ktoré z nejakého dôvodu po smrteľných zraneniach na chvíľu vstanú z mŕtvych, aby mohli ešte nejakým spôsobom sa vrátiť do deja. A absolútne to nefunguje. Príbeh je predvídateľný od A do Zet. Viete presne čo sa stane, viete kto umrie... dokonca viete aj odhadnúť kedy postavy začnú umierať a podobne. Nechápem aj logiku niektorých postáv. Vysvetlí mi napríklad niekto prečo Catherine, keď sa jej podarilo dostať od Leatherface-a preč a mala možnosť použiť dvere, tak ide riešiť otváranie okna? Prečo? A rovnako ma aj štve, že rovnako ako v "Halloween Killsje aj Leatherface v tomto filme zase zloduchom, ktorého tvorcovia očividne chceli mať nesmrteľného. Štve ma to. Úprimne ma to štve. Film mohol skončiť o 30 sekúnd skôr, a nebol by som z neho tak frustrovaný ako som na konci bol. Lebo minimálne by to konečne prinieslo niečo zaujímavé a neočakávané. Takto... je to proste staré. Neviem čo už povedať, tento film je proste mizerný. Nebavilo ma to sledovať, tie klišé ma neskutočne vytáčali a hoci po grafickej stránke vie film ukázať slušnú dávku násilia a silné vraždy, nezakryje to všetky tie negatíva okolo. Proste... nie. Hodnotenie: D ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Leatherface nikdy nebyl mou oblíbenou zrůdou a Svaté Trojici Myers-Krueger-Voorhees se vždycky bude dívat na záda, ale nemůžu říct, že by mě tady nepotěšil. Láme ruce, řeže hlavy, kuchá, mlátí a vůbec dává všem mimoňům ze severu najevo, že v Texasu platí staré jižanské hodnoty. Navíc všechno se to odehrává v opuštěném skoro až westernovém městečku a kolikrát jsem si říkal, jestli zpoza rohu nevykoukne Wyatt Earp, aby to do magora s pilou našil. Samozřejmě nějaké ty mouchy to má a zejména v závěru, kdy to měl Leatherface de facto spočítané a přesto to nepochopitelně přežil, jsem si málem ukroutil hlavu, ale úplný konec to plně vyvážil. Líbilo a hodnocení (46%) moc nechápu. Sakra je to o chlapovi, co krosí lidi motorovou pilou a přesně to dělá, tak co ku*va chcete? 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi bych si přál být u toho, když se vymýšlel scénář k tomuto hororovému "skvostu". Kluci zřejmě zkusili zapít kýbl lysohlávek žejdlíkem ředidla a okeny. Jinak je zhola nemožné stvořit něco, co nedává ani tu nejmenší špetku smyslu. Že se v hororech jednotlivé postavy chovají jak naprostí dementi, kteří si v každé situaci zvolí tu nejvíce dementní možnost - to už je takový zažitý trend. Zde se tohle ovšem podařilo posunout na zcela novou a dosud nepoznanou úroveň. Jedna scéna za tisíc slov. Představte si, že po souhře divných událostí sedíte konečně v bezpečí autobusu a odjíždíte z místa činu pryč. Bez jakéhokoli náznaku sebemenšího důvodu autobusák autobus zastaví, otevře dveře a vyběhne ven, načež ho vrah zabije a získá vstup do autobusu. Pokud má pro tuto scénu kdokoli racionální vysvětlení, nechť se mi ozve do pošty. Z podobně smysl nedávajících nesmyslů je poslepován v podstatě celý den. Samozřejmě jsme na Netflixu, takže bylo třeba vyhovět všem kulturním a rasovým směrnicím, takže zde nechybí gayové, lesby, negři, feministky a zkrátka žádná zdegenerovaná verbež tohoto typu. Je tedy velmi uspokojivé sledovat jejich masakrování. Vrah zde tedy snad poprvé v celé sérii přebírá roli dobra, kterému zkrátka každý rozumný divák musí fandit. Trošku se snímek minul účinkem, ale alespoň to pobavilo. [66 %] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nie som náročný divák a užíval som si to. Inšpirácia Halloweenom je až príliš očividná. Ignorovanie predchádzajúcich filmov s výnimkou originálu z roku 1974, surové, brutálne a explicitné spracovanie, návrat známej postavy. To všetko zapracované medzi partiu mladých ľudí, u ktorých od prvých niekoľkých scén divák tuší, kto skončí v potoku krvi. Či chceme alebo nie, nemožno novému prírastku do série uprieť pozitíva - prevažne jeho zábavnosť. Medzery v príbehu zapĺňa rýchly dej, ktorý navyše v príjemne krátkej stopáži uplynie bez väčších zádrhelov. Samotný Leatherface už vekovo presahuje minimálne šesťdesiatku, s ústredným nástrojom sa oháňa stále ako zamlada a dokonca nám ako prvý v sérii poskytne skutočný hromadný masaker motorovou pílou. Vraždy idú síce spracovaním proti duchu originálu, gore efekty mu ale idú v ústrety - všetky sú fyzicky spracované, bez digitálnych úprav. (2.3.2022) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Snaha převést původní atmosféru a osvěžit ji o modernější motivy pokračuje. A zase takový průšvih to není, ať si to rovnou ujasníme. Leatherface patří stejně jako takový Michael Meyers k pantátům, kteří nikam nespěchají, ale chodí děsivě pomalu. A jsou pořád zatraceně brutální. A my se pořád i přes nepopiratelnou tupost rádi mrkneme. Diváci, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, jsou s touhle famílií jako doma. Nechybí nekonečné napínání a hra nazvaná odkud ten bubák vyskočí, a jakmile se tak stane, začne honit, děsit, porcovat, čtvrtit pomocí zubů své motorové pily. Navíc tvůrci jsou tentokrát snad ještě brutálnější a hlavně kreativnější. Určitě potěší hned první kontakt v policejním voze či divočení v autobusu. To už za sebou máme představení „děje“, kterak do zapadlého městečka v Texasu přijíždí partička influencerů, kteří mají v úmyslu dodat opuštěnému místu pomocí investorů ztracený lesk. Znamená to ovšem ztrátu domova pro jednu starou paní, která záhy zaklepe bačkorami, což solidně nakrkne jednoho obřího pána. Horší je to i s napojením na první Texaský masakr, protože účast původní přeživší postavy je víceméně zbytečná a odbytá. Prostě tím tvůrci jen lehce natáhli velice krátkou stopáž (hodinka a čtvrt). Na první rande to rozhodně nebude nejlepší výběr, každopádně to stále „omílající se“ schéma (vlastně) pořád baví. PS: Když si u předešlých dílů vzpomenu třeba na Jessicu Biel nebo Alexandru Daddario (a jejich outfit), přeci jenom bych i tentokrát čekal víc ženského půvabu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama