Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný seriál z produkcie HBO ponúka vierohodné psychologické ponory do vnútra viacerých postáv, pričom sa nám opakujú témy rodičovstva, rodiny všeobecne, násilia a samozrejme sexu. V podstate päžhviezdičková záležitosť, ale nedá mi si nerypnúť do zopár logických dieročiek, ako napríklad prečo nikoho nezaujímala pri priznaní vražedná zbraň, či "prihriatosť" Mare pri náhlom odchode Billyho z domu, keď sa začali riešiť nepríjemné témy. Postava Guya Pearca je skôr castingovým bonbónikom, jeho postrehy o vlastnom spackanom rodičovstve tému nijako zvlášť neobohacujú, len dopĺňajú. Ale to sú len nie príliš významné postrehy k seriálu, ktorý dáte bez problémov na jeden záťah, ono čakať týždeň na ďalší diel je v tomto prípade sadomasochizmus. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší role Kate Winslet? Možná i ano, minimálně z těch, které jsem měl tu možnost vidět a ceny Emmy ji jistě neminou. Zároveň jsem rád, že HBO stále točí tyto starosvětské detektivky, ač to není můj nejoblíbenější žánr, jednou ročně si rád dám (loni výborný The Outsider). Pro mě osobně to nebyla taková šleha, kterou bych si musel ihned pustit celou, resp po týdnech, v době premiéry (nakonec jsem si ji rozdávkoval na celé léto a je pravda, co kritizují někteří škarohlídové, místy je to až příliš překombinované. Na druhou stranu Mare dokáže pravidelně překvapovat až šokovat častými závěrečnými zvraty a na mě to fungovalo moc dobře. Opět se spekuluje o další řadě, ale po zkušenosti například se Sedmilhářkami a plném vytěžení toho světa jsem proti, raději ať vznikne duchovní nástupce, třeba i zrovna s Winslet a jako vždy vynikajícím Evanem Petersem. ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že takto zpracované psychosociální drama/krimi se mi moc líbilo. Po celou dobu jsem váhala mezi 4 či 5 hvězdami. Ale nakonec vyhrálo maximální ohodnocení především kvůli Mare/Kate, jejíž výkon je excelentní. Rozpolcená a zkoušená Mare i postavy a děje kolem ní byly velmi dobře napsané i sehrané. Napětí mají všechny díly, ať jde o samotný krimi příběh či propletené vztahy s ním spojené. Opravdu zážitek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet to nehraje, ale žije. Totálně drsná, ale stále chybující člověk, co má touhy  a slabiny. Klobouček dolů. Celá minisérie je na vysoké úrovni. Americké prdelákovy, kde se všichni znají jménem, život je tam drsný a je uvnitř něco shnilého mám rád a i zde se jim takový podařilo velmi dobře vykreslit. I ty odbočky od hlavního vyšetřování mi nevadily. Co mi tak utkvělo byla scéna když šla Kate Winslet poprvý k psycholožce a já čekal, že jí klasicky bude posílat do prdele, jako drsnej polda a ona jí spíše rezignovaně popsala svůj postoj. Pěkná scénáristická práce. Negativně mi utkvěla scéna, když se její dcera ožrala. Bylo to až komicky špatně zahrané a tak jakoby násilně vložené. Celkově ale naprosto super a absolutorium nedávám, jen díky tomu, že mě to prostě úplně nestrhlo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můj syn se zabil, Lori. Je mi líto, že neumím rozproudit zábavu.“ - „Aby bylo jasno, nikdy jsi neuměla rozproudit zábavu. Všechny od sebe odstrkuješ.“ - „Tebe taky?“ - „Já se ale nedám.“ Jenže aby to nebylo mnohem těžší, než se může zdát…V přehršli nových seriálů jsem vsadil na koně z dílny HBO. A byla to trefa do černého! Kate nezklamala a luxusní prostor, který dostala, využila maximálně. Její ironický, zahořklý, zraněný policejní buldok, který využívá práci k tomu, aby nemusel řešit osobní problémy (při nichž i „uklouzne“), byl jasným tahounem. Tím spíš, když se pohybuje v nevelké, uzavřené komunitě, kde se všichni znají a vědí o sobě doslova vše. A právě vyváženost sociální tématiky spolu s krimi vyšetřováním (falešná vodítka, která diváka umně strhávají ze správné cesty) mě moc bavila. Konec byl možná malinko natažený, ale mělo to svůj důvod. Za mě slabších 5*. „Užila sis to?“ - „Jo, jasně. Jako každej, kdo jde na svatbu exmanželovi.“ - „Ale zvládáš to dost dobře.“ - „Jo, ty tři Bloody Mary předtím mi asi pomohly.“ ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Během jednoho natáčecího dne se Kate Winslet (Mare Sheehan) rozhodla zůstat na place přesčas i poté, co měla dotočeno, protože Angourie Rice (Siobhan Sheehan), která hraje její seriálovou dceru, měla večer natáčet intimní scénu v autě. Herečka se dokonce nabídla, že si vleze do kufru a pomůže s koordinací celé scény, aby zajistila, že se mladí herci budou cítit bezpečně. Rice k tomu uvedla, že Winslet prohlásila něco v tomto smyslu: „Budu vaším prostředníkem. Můžete se mnou mluvit o čemkoli. Chci, abyste se cítili pohodlně.“ (oli009)
  • Hercům byly nejdříve zaslány scénáře jen k prvním šesti epizodám. Producenti totiž chtěli, aby se herci snažili uhádnout, kdo je vrah, ještě předtím, než obdrží scénář k závěrečnému dílu, čímž si chtěli ověřit, zda je konec skutečně nepředvídatelný. (oli009)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama