Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (990)

plakát

The 8 Show (2024) (seriál) 

Seriál Deo Eiteu Syo jsme shlédli prostřednictvím společnosti NETFLIX pod názvem The 8 Show, neboť nás zaujal námět : Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. Asi první tři díly mne děj bavil, hráči stále v budově něco nového objevovali, seznamovali se, poznávali okolí i sebe a skoro pořád se něco dělo. Jenže pak děj sklouzl do násilí a postupně gradoval až do mučení. A to se mi už nelíbilo. Scény byly brutální, uměle natahované, často nezáživné. Na konci pak nebylo vysvětleno, kdo za tím stál, kdo to celé platil, neboť účastníci, z nichž jeden v posledním díle zemřel a tím byla hra ukončena, si odnesli do civilního života spoustu peněz. A poslední scéna po titulcích naznačila, že možná bude druhá řada a že ta první byla pouze fikce.....tak nevím. Mohlo to být lepší, propracovanější, chytřejší, méně brutální. Co já vím, kdybych to věděl, sám bych to natočil. Suma sumárum, jihokorejský seriál The 8 Show ode získal tři osmičlenné hvězdy ***.

plakát

Nepřestávej dýchat (2022) (seriál) odpad!

Neuvěřitelně nudných šest dílů, kdy se hlavní hrdinka stále vracela do minulosti a její samotná záchrana v lese probíhala pouze okrajově a nikam se neposouvala. NUDA, NUDA, NUDA. Před obrazovkou jsem trpěl více než ona v lese. Shlédnuto na NETFLIX. Suma sumárum, seriál Nepřestávej dýchat ode mne dostal Odpad !

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Zima v listopadu začala klepat na dveře českých a moravských zemí, čímž jakoby chtěla připomenout blížící se vánoční svátky, do nichž ovšem ještě chybělo 6 týdnů. Přesto jsme si jeden film s vánoční tématikou vybrali z bohaté nabídky společnosti NETFLIX a pustili si jej doma v teple u naší nové TV Samsung s obrazovkou QLED. Jednalo se o český film Vánoční příběh, který se začal odehrávat o štědrovečerním ránu a představil nám tři rodiny, jejichž osudy se postupně navzájem propojily. Potěšilo nás, že se ve filmu objevila spousta známých českých herců a k tomu jeden francouzský, ale nepředbíhejme. Hvězdou byla Jiřina Bohdalová, jež ztvárnila známou herečku Skálovou, která je zároveň hlavou rodiny. Její syn a politik Karel Roden se dostal do potíží, když v rádiu nechtěně označil svoji kolegyni a budoucí ministryni za šlápotu. Paradoxně se tím nechtěně stal hrdinou, kterého lidé vychvalovali v barech, na ulicích i na sociálních sítích. Politik se celý den procházel po Praze, kde se děj většinou odehrával, navštěvoval koncerty a obchodní centra, kde nakupoval dárky, zatímco rodina Pazderkových řešila problém otce (Jiří Lábus), který se jako řidič tramvaje popral s dotěrným cestujícím (Oldřich Kaiser), a skončil v nemocnici s vymknutým kotníkem. Jeho dcera Anička (Anna Fialová) tatínka vyzvedla na pohotovosti, kde se zamilovala do doktora (Vladimír Polívka). Láska na první pohled byla vzájemná, a tak slečně lékař dal své soukromé číslo v případě zhoršení stavu otce. Syn Jakub Pazderka (Jan Nedbal) odjel předtím na hory se svojí milenkou (Jana Plodková) a její rodinou, včetně manžela (Hynek Čermák). Měli sebou dvě děti, a tak s nimi svátky tráví i chůva (Sára Sandeva). Na romanticky zasněženou roubenku odjeli v druhém autě mladá lidé sami a od prvního momentu bylo jasné, jak celá tato situace dopadne. Netrvalo dlouho a tito dva se do sebe zamilovali, k nelibosti zhrzené milenky. No a pak přišel čas štědrovečerní večeře, který všichni strávili společně a po ní v kostele při mši byly uzavřeny i vedlejší dějové linky. Během 123 minut se ve filmu objevila spousta postav, z těch důležitějších bych ještě vyjmenoval taxikáře Pavla Kříže, kněze Jaroslava Plesla a jeho dávné lásky Marie Málkové, dále tu byla Pavla Beretová jako dcera Pazderkové, kterou si střihla Jitka Sedláčková a jak už jsem zmínil, na konci se objevil i legendární francouzský herec Pierre Richard. Děj byl zprvu trochu zmatený, ale postupně si vše sedlo a díky až absurdním náhodám či situacím nebyla nouze o legraci. Docela jsem se pobavil a film na mne působil velmi lidsky a mile, čemuž odpovídá i moje hodnocení. Suma sumárum, česká komedie Vánoční příběh ode mne získala čtyři štědrovečerní hvězdy ****.

Poslední hodnocení (1 277)

The 8 Show (2024) (seriál)

31.05.2024

Oktopus (2023) (seriál)

21.04.2024

Je to na tobě (2024)

21.04.2024

Osada - Série 2 (2023) (série) (S02)

07.04.2024

Osada - Série 1 (2021) (série) (S01)

07.04.2024

Ruce v záruce (2022) (TV film)

07.04.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

07.04.2024

Zámek a klíč - Série 3 (2022) (série) (S03)

07.04.2024

Stvořitel (2023)

06.03.2024

Reklama