Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (12)

Amundsen

Amundsen (2019)

Film nenese název Roald Amundsen, ale pouze Amundsen, protože příběh se velkou měrou zaměřuje i na bratra Leona Amundsena, který se staral o technické a finanční zajištění výprav.

Amundsen

Amundsen (2019)

Amundsenovo letadlo bylo pro film vyrobeno v České republice, pak bylo kompletně posláno na natáčení na Island, potom putovalo zpět do Čech a po natáčení skončilo v muzeu v Norsku.

Co kdyby...?

Co kdyby...? (2021) (seriál)

Tvůrce seriálu A.C. Bradley uvedl, že navzdory animovanému stylu a antologickým předpokladům je vše v pořadu považováno za kánon.

Mortal Kombat

Mortal Kombat (2021)

Režisér filmu Simon McQuoid před uvedením filmu uvedl, že reboot Mortal Kombat posune rating R na hranici limitu. Hodnocení R má dle jeho slov podpis nejkrvavějšího násilí, jakého kdy byl ve filmu svědkem.

Mortal Kombat

Mortal Kombat (2021)

„Mortal Kombat“ je série arkádových bojových počítačových her. Franšíza je proslulá svou vysokou úrovní krvavého násilí, hlavně při ukončování boje tzv. Fatalita. Za tento nepostradatelný element si „Mortal Kombat“ vysloužil coby první hra v historii označení Mature (M). První hra vyšla v roce 1991.

Mortal Kombat

Mortal Kombat (2021)

Producent filmu Todd Garner prozradil, proč tak dlouho trvalo, než reboot Mortal Kombat dostal zelenou. Jedním z jeho požadavků bylo, že film musí mít rating R (oba filmy z 90. let byly hodnoceny PG-13). Film také musí být různorodý (seriál je známý pro postavy z mnoha různých etnických a kulturních prostředí). Dalšími požadavky bylo, že film musí respektovat a být věrný kultuře každé postavy a všichni herci musí být skutečnými bojovými umělci.

DOTA: Dračí krev

DOTA: Dračí krev (2021) (seriál)

Jde o adaptaci úspěšné videoherní série ze žánru MOBA.

Borderlands

Borderlands (2024)

Jde o adaptaci úspěšné videoherní série, která celosvětové prodala 45 milionů kopií.

WandaVision

WandaVision (2021) (seriál)

V historii Marvel Cinematic Universe žádný projekt nikdy nedostal nižší rating TV-PG (mládeži nepřístupno do 10 let), než seriál WandaVision.

Já, robot

Já, robot (2004)

Boty, které ve filmu detektiv Spooner (Will Smith) nosí, jsou ve skutečnosti model Converse Chuck Taylor All Star.

My

My (2019)

Píseň, která se rozezní v čase 1:41:42, je směsicí klasické hudby s názvem „Pas De Deux“ od ruského skladatele Petra Iljičiče Čajkovskijho a rapové skladby „I Got 5 on It“ od rapového dua Luniz.

Blood Machines

Blood Machines (2019)

Hudbu k filmu složil synťákový umělec Carpenter Brut.

Reklama