Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

honajz 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, ty politické narážky mi tady vadí čím dál víc, a vlastně bez nich se mi pohádka líbila daleko víc, protože by vynikla její poetika a hezké písničky Jana Hammera, i mnohé vtipy a vtipné bonmoty. Mojí nejoblíbenější hláškou je asi „toho se neboj, to je nepřítel“. A Vondráčková s Neckářem hezky mladicky blázní a dávají filmu šmrnc. Co mi ještě na filmu vadí, jsou podivné kulisy interiérů. EDIT: Viděno letos (12/2020) opět a až mne zamrazilo, jak je politicky aktuální. Zvlášť když Babiš s Prymulou, teda král s katem, chodí dům od domu, jestli tam náhodou nejsou lidi nějak moc veselo a jestli jsou hospody zavřené. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších. Hlavně díky povedenému mixu klasické pohádky, moderního světa, inteligentních dialogů a samozřejmě muzikálu. Nikdy bych netušil že to řeknu, ale Vondráčková a maličký Neckář jsou zde vynikající. Vlastně stejně jako všichni ostatní. Kdo by kdy zapomněl na dvojici Kemr - Vostřel nebo krále Záhorského a Marvana? Prostě jedna z těch velmi mála pohádek, které můžu každý rok. A miluju a maluju. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc krásná pohádka se samozřejmě dobrým koncem. Helenka je zde nádherná (v tom selském oblečku snad nejvíc), věřím, že takovou princeznu by bral každý i bez půlky království:). Myslím, že na své léta to má velmi dobré zpracování. Celou dobu jsem se smál, srandy je tu kopec a nešetří se ani 'humorem z budoucnosti' - značky u silnice, kino atd. Kokoška je sice srandovní, ale když už jsem to viděl tolikrát, tak mě přestal bavit:). Pobavil mě ale ve chvíli, kdy se nahlásí uvnitř zamknutého žaláře:). Největší záporáci celou dobu kujou pikle a nenechají si to překazit ani babičkou co plete za keřem:). Není to žádný megahit, ale ve svém žánru je to jednoznačně top. Takové Troškovi slátaniny na to prostě nemají. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Na Apríla něco nevážného. Tahle potrhlá pohádka se mi líbila už v dětství, byť jsem vůbec nechápal všechny ty dobové společensko-politické narážky, a líbí se mi i nyní, jsouc pro mne jakousi esencí slunné tváře československých let šedesátých. Ta lehkost, hravost a barevnost formy; nevážnost, ironie a poťouchlost obsahu, který však zas není jen nezávazná sranda; instinktivní samo sebe karikující plebejství; líbivost a zpěvnost popových písniček a pacifismus. Tak nějak mi připadá, že je tam ta doba zachována se všemi svými nadějemi i iluzemi. A k tomu ten efekt nostalgie, kdy zde Neckář není dojemný lidský tvor, ale jonák schopný střihnout si roznožku, Vondráčková není zatrpklá sudička (zde od slova souditi se), ale veselé a švarné děvče, a Marvan, Záhorský, Vostřel, Zázvorková…… jsou ještě naživu a plní vtipu. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá pohádka, která je sice jednoduchá, ale svými písničkami si našla veškeré příznivce a stala se z ní legendární pohádka. Především taky poutá diváky na dvě tehdy mladé hlavní hvězdy - Václav Neckář a Helena Vondráčková. Ti dva se k sobě prostě hodí a ve výsledku vytvořili naprosto ikonický pár. 8/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Ve scéně, kdy vytáhli prince Václava (Václav Neckář) z vody, byl mokrý, hned v dalším záběru je však už suchý. (Varan)

Reklama

Reklama