Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (743)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Marty lítá opět v průšvihu, protože o něm přeci nikdo nesmí říci, že je zbabělec :-) Návrat 2 už je prostě parodií na sebe sama, ale utahuje si i ze Spielbergových Čelistí už tehdy ve 3D a z létajících aut z Hvězdných válek, inspiraci v zobrazení zločinného města našel ale i v klasice jakou je Caprův Život je krásný. Škoda jen, že tenhle film už nestojí samostatně a nedává smysl bez předchozího a následujícího dílu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/10129-navrat-do-budoucnosti-ii/videa/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomuto dílu měl ještě dodat? Snad jen fakt, že v jednoduchosti je krása. Někdy by nebylo na škodu se toho držet. Jednoduchost, která dělala první díl vyjímečným byla nahrazena zbytečnou komplikovaností. Přesto i tady se bylo na co dívat. Prakticky zkopírovaný scénář z jedničky, ale co je kvalitní není potřeba měnit. Slabší * * *. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Téměř stejně dobré jako první díl. Efekty mi tady dělaly vyloženě radost, až jsem se smála od ucha k uchu - skoro bych řekla "zlatá osmdesátá léta" a byla bych pyšná, že jsem se stihla narodit ještě v osmdesátých letech... Možná už chyběla ta "nosná myšlenka" z prvního dílu, ale nejde pouze o laciné protahování původního příběhu, ale o přímé pokračování, které cestování v čase zábavným i velmi napínavým způsobem zamotá. Užila jsem si jak druhý návrat do minulosti padesátých let, tak skok do budoucnosti do roku 2015 (to, jak si tehdy lidé představovali budoucnost, je místy dost humorné, ale nutno podotknout, že v pár věcech se jakž takž strefili). Po včerejšku už bude děj Návratu do budoucnosti navždy úplnou minulostí. :) ~(4,5)~ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Návrat do budoucnosti se v mnohém podobá svému předchůdci, kterému se i kvalitativně vyrovná. Cestování v čase se rozrostlo o jednu rovinu, tvůrcům se však umně podařilo ukočírovat všechny tři časové linie, přičemž vše dává smysl - v závěru se divákovi navíc dostane dějové ochutnávky z posledního dílu trilogie. Opět musím pochválit nápaditě udělanou výpravu - zejména v "budoucnosti" - a všemožné technické vymoženosti (o kterých si i dnes můžeme nechat zdát, byť se film částečně odehrává v roce 2015). Dvojka není sice už tolik hravá, co se narážek na různé historické postavy a události týče, zato je však akčnější a svižnější. Makeup byl opět trochu komický, ale vzhledem k roku výroby filmu pochopitelný. Vidět film v době uvedení do kin, jistojistě dám plný počet! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rovnako dobré a možno najlepšie pokračovanie filmu, ktoré poznám. Myslel som že bude ťažké vymyslieť niečo, čím by nás autori prekvapili a ono tiež bolo ťažké, ale podarilo sa im to skvele V tomto diele, zažijeme taký časový slalom, ktorý nám len pomotá hlavu, ale pripadá mi, že i keď v prvom diele bola nasadená latka dosť vysoko, v druhej časti v tom pokračuje, je to pekné sledovanie. Michael J. Fox bol skvelý herec a Elisabeth Shue bola pekelne krásna a tiež nebola na zahodenie čo sa herectva týka. Doktorko (Christopher Lloyd), ktorý má všetko na svedomí, je ale najlepší. ()

Galerie (165)

Zajímavosti (86)

  • Na stene v bare Cafe 80's môžeme vidieť vlajku Spojených štátov a hneď vedľa vlajku Sovietskeho zväzu, ktoré symbolizujú studenú vojnu, ktorá v 80 rokoch dosiahla vrchol. (Raccoon.city)
  • Podľa menovky nad hlavným vchodom domu, kde Biff (Thomas F. Wilson) v roku 1955 býva, sa jeho babička volá Gertrúda. (m.a.t.o.)

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama