Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost vysoký hodnocení a spoustu pozitivních komentářu mě naladily na po dlouhý době hutnou krimošku.. Co se týče obsazení, je kromě Woodley spíš průměrný. Těch hutnejch scén tam je dost, ovšem jízda za chycením magora se nekoná. Pomalý, se spoustou pro mě zbytečnejch keců o komzumním životě. Navíc tam znovu naroubovali scénu, která je dnes a denně v každým filmu. Že to otupí ostří filmu ty filmaře ani nenapadne. Průměr jak prase. 60%. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase po dlouhé době skutečně pobavil u kriminálky natočené tak trochu ve stylu severské atmosféry, kde celou dobu cítíte takové to ponuré chvění a kde v jakékoliv chvíli čekáte nečekaný výbuch a zvrat děje, který může přijít, ale také nemusí. Tady se to povedlo minimálně do poloviny vzrušujícího vyprávění, kdy jsem byl fakt napnutý jako péro z gauče v průvanu a kdy jsem si během této poloviny vytrhal minimálně polovinu z mých zbylých pěti vlasů na mé luxusně pěstované makovici. Přibližně v polovině filmu skončila má euforie a začala povinná vata, ve které se stal jeden z hlavních představitelů a do té doby sympaťák, krikeťák klasickou buznou první kategorie. A i když se toto vyprávění odehrává v zimních časech, tak mně bylo nečekaně teplo asi jako zbloudilému Eskymákovi na nehostinné Sahaře v době největšího sucha. Naštěstí to zachránila přirozeně vypadající a hrající Shailene Woodley, která si zde zahrála poměrně uvěřitelnou postavu policistky, která se zaplete do vyšetřování zkušenější odnože FBI a která svými postřehy překvapí nejednoho Sherlocka u televizních obrazovek. Náš údajný psychopat střílí lidi hlava nehlava a nehledí ani na množství a už vůbec néé na kvalitu. Motiv veškerý žádný a proto jsou profilovači a psychologové z FBI v koncích a nemají se čeho chytit. Náš psychouš střílí všechno, co dejchá a nezáleží mu ani na věku ani na rase. Nenechává žádné vzkazy a už vůbec nééé žádné stopy. Je to prostě profík, jak má být. Samozřejmě, že zoufalí lidé dělají zoufalé činy a tak jsme svědky zoufalého vyšetřování zoufalé FBI ve kterém to odnese pár náhodně blbě vypadajících osob. Víc už nebudu psát, abych nevyzradil pointu, ale jak už z pracovního názvu tohoto filmu, který zněl Misantrop vyplývá, tak náš zabiják je milovníkem lidí a všeobecně uznávaným lidumilem o čemž se přesvědčíme v dechberoucím závěru tohoto snímku za který dávám zasloužených 70 % a je to škoda, protože potenciál byl rozhodně větší, ale ta zbytečně vsunutá teplá vata v polovině filmu, která trvala necelou půlhodinu, ale která mi nedovolí dát sto procent. Ještě připíšu jednu zajímavost a tou je to, že se snímek odehrává v americkém městě Baltimore, které se nachází v americkém státě Maryland. Jde o to, že v tomto městě se nenatáčelo a natáčení probíhalo v kanadském Montrealu a ve městě Atlanta, která se nachází v americkém státě Georgia. Další zajímavostí nebo spíše postřehem, néé-li chybou, je to, že tvůrci se zmiňují o masovém vrahovi, což byla možná pravda u prvního masakru, ale u druhého masakru a dalších se z něj přeci stává vrah sériový, není-liž pravda??? ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tohle by bývala mohla být prvotřídní pětihvězdová psychologická kriminálka. Ale jsem už otrávený ba znechucený z toho, jak všemožní "pokrokářští" užiteční idioti křečovitě cpou do svých filmů angažované zápletky, protože se to od nich jaksi očekává (od jiných užitečných idiotů). V tomhle případě to jsou opět obligátní gejové a obligátní bělošský rasismus. Stává se z toho už protivné a trapné klišé, ale "filové" budou jistě radostně tleskat pacičkami. Jinak je to ovšem záživná přímočará kriminálka, noirová, neveselá až těžkomyslná, s neokoukanými pohledy na Montreal, se zajímavými a osobitými postavami (a to i včetně oněch povinných gejů), s výrazným hlavním záporákem, se skvělou a uvěřitelnou Shailene v hlavní roli a s docela překvapivým finále, kvůli kterému taky nakonec zaokrouhluju nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ NEVÍM JAK VYDĚLAT HROMADU PENĚZ. NEVÍM JAK VYHRÁT VOLBY. ALE KDO TADY MÁ SKUTEČNOU MOC? ŽIVOT NEBO SMRT Z 300 METRŮ. MOŽNÁ NENAJDU KLID, ALE CHCI ODPLATU…“  Pátračka po frajerovi, kterej to umí se zbraněmi a nebojí se to ukázat… Celkem to ubíhá. Padouch je zajímavej, mladá policajtka má rysy Clarice Steriling, její šéf zas chce dokázat, že není lůzr. Jelikož se vyšetřování vleče, jde mu to blbě. A tak se přeměřujou pinďouři. Prostě takový věci, co už znáte odjinud. Nikoho to nesere, nikoho to neurazí, Shailene Woodley je fajn… takže si dejte klidně 4*! ///        -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o první film Damiána Szifrona (Divoké historky) v angličtině. 2.) Film získal rozporuplné recenze. Líbí se režie, odsuzuje zobrazené násilí. 3.) Thx za titule „saurix“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A to to tak pěkně začínalo … Zhruba do půlky jsem si říkal, že už jsem dlouho neviděl tak poměrně velkolepě natočený, odsejpající, zajímavý a slušně zahraný napínač s hlavopatoidními dialogy a vcelku vtipnými bonbonmoty. Navíc poháněný Sifónem, autorem famózních Divokých historek, čili jsem si ve slastném očekávání mnul bradavky. Pak ovšem, asi tak od chvíle, kdy hlavní hrdina hrdě „vyšel ven“ s otevřeným konečníkem, aby naplnil homokvóty, cosi náhle hrklo v kukačkách a celé se to změnilo v ucourané, ukňourané a komorní rádoby sociální rádoby drama s dost atrofovanou pointou, přičemž ani jedna složka by svou mělkostí řádně neukojila ani sociologa, ani dramatika a nenápadité až klišovité vyústění by nepřekvapilo ani profesionálního naivku. Aby opět nedošlo k nenávistné mýlce a nějaký ten sveřepý neomarxistický libtard mě zase neosočoval z homofobie, na tomto místě důrazně podotýkám, že se buzen ani trochu nebojím, a společensky neškodná a zcela akceptovatelná deviace detektiva Řiťopicha rozhodně nijak neovlivnila degradaci mého hodnocení! Maximálně mě kapku spravedlivě rozhořčila ta očividná diskriminace dalších milých a zcela přirozených parafilií, patrně proto, že hnutí ZNFPF+ (Zoophilics, Necrophilics, Froeteurs, Plantfuckers and Furnituresexuals) ještě nemá dostatečně zmáknuté PíáRko a řádně hystericky rozvinutou agendu, a tak to poslední dobou audiovizuálně vypadá, že lidstvo je z poloviny jen teplé. Tudíž jedna velmi ledabylá až šlendriánská sekundová zmínka o tom, že ten deprimovaný a společensky znechucený zloun páchal to, co páchal hlavně proto, že miloval kravičky, přičemž bukanýři měli celou půlhodinovou večeři s manželem a ňuňáním, rozhodně diverzitu nedělá a je to nechutně homoprivilegizační! Doufám, že do příště se ta progrese konečně pořádně rozvine, a ve dvojce už půjde agentka Narkáčová na večeři k detektivovi s naprosto přirozeně bečící manželkou (taky samečkem!) a budou skopové medailonky! Každopádně je převeliká škoda, že Sifónovi v polovině došly bublinky a celé to vyšumělo tak nějak do ztracena. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama