Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak to máme: 1. běh, 2. hod oštěpem, 3. zápas, 4. dostat se přes kněžky z Ostrova rozkoše, 5. vydržet nesnesitelný pohled mága Irise, 6. sníst všechno, co předloží šéfkuchař titánů, 7. projít doupětem bestie, 8. získat propustku A38, 9. přejít propast pomocí neviditelného lana, 10. vylézt na obrovskou horu a uhádnout hádanku Horského kmeta, 11. přespat na pláni mrtvých bojovníků, 12. porazit Caesarovi nejlepší gladiátory. Co je na tom? Já bych tedy propustku A38 získal bez problémů, protože byrokracie je mé druhé jméno, ale s tím zbytkem bych asi měl menší obtíže. Naštěstí to není na mně, ale na tom mazaném prckovi a na tom nenažraném tupoňovi, takže mi nezbývá než popřát co nejmilosrdnější prohru Caesarovi a hodně zábavy všem ostatním. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Asterix. Vše absurdní bylo dovedeno do krajních mezí, skvělé nápady - třeba konfrontace s mágem, který z vás udělá jakékoliv zvíře pouze pohledem; zápasník s německým přízvukem, který přepere i Obelixe (!) nebo Obelix vycházející z hospody po snědení slona, velblouda, dvou jehňat, krávy, selátek, křepelek a bůhví čeho ještě se slovy: "Kde je kuchař? Donesl pár předkrmů a pak se vypařil!" ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Brute, přestaň si hrát s tím nožem, ještě se někdo zraní.“ Brutus.. Nevím, jestli to bylo těmi Římany, satirickým tónem, popisem marného boje s úřední mašinérií, či postavou jménem Caius Tiddlus, která byla de facto Pyjus Čůrus, ale celé mi to připomnělo Life of Brian - samozřejmě v nepatrně infantilnějším duchu a náboženské korektnosti. „Lékárník“ Panoramix a vůbec celá ta galská kohorta sypačů mají štěstí, že Světová antidopingová agentura byla založena až v roce 1999.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama