Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Mravenec Z mě nakonec docela příjemně překvapil. Pár vtipných hlášek, odkaz na Pulp Fiction a skvělý dabing (v originále) způsobí, že se člověk u filmu skutečně baví. Obzvlášť jsem si vychutnával každé slovo samotného Zeta, který jakoby svým chováním přesně vystihoval postavy, které hraje ve svých filmech Woody Allen. Těžko říct, jestli Mravenec Z byl šitý na míru pro Allena, nebo jestli až Allen vnesl postavě to své "já" – každopádně je to velká zábava. Prostřední část filmu je trošku nudnější, ale i tak se jedná o nadprůměrný animák. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší počítačový animák, co jsem viděl od Jak vycvičit draka. Skvělá sociální kritika totalitních režimů a kolektivismu pro nejmenší, zabalená do mravenčího pozlátka. Navíc velmi vtipné (spíš pro odrostlejší) a jako bonus Woody Allen v mraveništi (až jsem byl chvílemi přesvědčen, že musí být podepsán pod scénářem). Prostě jsem si Mravence Z náremně užil a můžu ho jen doporučit. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Woodyho Allena. Jeho deprese nyní dostávají nový rozměr. Navíc z filmu přímo čiší tvůrčí radost a hravost (např. první monumentální průlet mraveništěm). Navíc je to chvílemi dost napínavé a strhující (let na tkaničkách či závěr), chvílemi skoro až drastické (válka), většinou však humorné. Navíc se John Powell a Harry Gregson-Williams hodně snažili a složili jedno z nejoriginálnějších score poslední doby. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších animáků vůbec :-) Mravenec Z a v něm Woody Allen, to je jasné, že se úspěch dostaví... Strašně mě dostává scéna, kde Z málem zabila mšice, ale Bradáč jej zachrání. Z mu říká: "Bradáči, zachránil jsi mi život" a on mu odpoví: "Hlavně se z toho nerozbreč!" :-))))) Tohle můžu furt... :-))) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Pesnička, na ktorú v bare tancujú mravce, sa volá "Guantanamera". (rador)

Reklama

Reklama