Reklama

Reklama

Vražda v Londýně

  • USA See How They Run (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V londýnském West Endu 50. let se náhle zastaví plány na filmovou verzi divadelního hitu poté, co je zavražděn jeden z klíčových členů štábu. Když se případu ujmou světem unavený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan), ocitnou se oba v zapeklité záhadě v okázale špinavém divadelním podsvětí a vyšetřují záhadnou smrt na vlastní nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (156)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Podobně jako mě v poslední době potěšilo Na nože a Záhada v Saint-Tropez, mi velkou radost udělala i Vražda v Londýně, která má ovšem svým pojetím blíže hitu Ryana Johnsona. A navíc je to vyloženě lahůdka pro fanoušky Agathy Christie a zejména pak její Pasti na myši. Je svižná, neuvěřitelně zábavná, plná báječně napsaných postav a báječných nápadů, navrch skvělá dobová atmosféra, výborná hudba, výteční herci (ústřední dvojice je pak naprosto boží), a skvěle paroduje ta nejprovařenější žánrová klišé. Také samotný případ, na první pohled jednoduchý, dokáže na konci příjemně překvapit. Báječná záležitost, vážně doufám, že bude nějaké pokračování, takhle poctivých detektivek, které si zároveň z detektivních postupů dělají povedenou srandu, je fakt málo. Jen škoda toho Maxe Mallowana. Proč bože? A ta Agatha vlastně taky. Jestli to bylo myšleno vážně, tak je to ubohost, jestli jako vtip, tak je to jediná věc, která se zoufale nepovedla. 80 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která funguje jako detektivka a současně si dělá prdel s detektivních filmových postupů a navíc je narvaná ironií a sarkasmem jako skříň Pekarové-Adamové svetry, Velmi dobře napsané postavy Sam Rockweell v tandemu se Saoirse Ronan baví od začátku do konce. Hudba je rovněž nápaditá a hrává a vůbec celé mě to bavilo, takže možná slabší čtyřka, ale pořád čtyřka. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedená detektivka, která zná pravidla žánru, lehce je paroduje a ohýbá si je podle své potřeby. Režisér Tom George natočil hodně zábavnou detektivku, kterou si nejvíce užijí diváci, jenž mají v daném žánru nakoukáno nebo načteno. Samotná režie je hravá a zábavná, a režisér krásně využívá klišé detektivek ve svůj prospěch a lehce si s námi hraje. Osobně se mi líbil scénář, jelikož jsou zde parádní dialogy a vtipné momenty. Sam Rockwell odvádí dobrou práci, a bavil mě jeho znuděný a otrávený inspektor, který bych chtěl mít klid. Saoirse Ronan je v této roli hodně roztomilá a já si užíval každou scénu s ní, protože výborně zahrála svou snaživou strážnici. Adrien Brody si pro sebe krade každou scénu a je s ním velká sranda, protože se chová jako obrovská osina v zadku. Ostatní herci jsou přesně obsazení, ale bohužel nemají tolik prostoru v příběhu nebo alespoň nějaké silné scény, což je velká škoda hlavně kvůli kvalitním hercům. Vražda v Londýně je dobrá a zábavná detektivka. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zdařilá satira na různé detektivní filmy. U nichž přesně jak bylo řečeno; pokud jste viděli jeden, tak je znáte všechny. Trefné, nicméně občas může svou důmyslností překvapit i parodie. Ta bezpochyby předčí i mnohé z těch nejslavnějších, které jsou natočeny se smrtelnou vážností. Mluvím konkrétně letošním zklamání z Vraždy na Nilu. To bych vystihl, již né tak doslova, další zapůjčenou frází z dnešního filmu ,,pokud nenastane násilná vražda do doseti minut, publikum naštvaně opouští sál". Každopádně zpět k hodnocení. Středem příběhu je samozřejmě vražda. Ta je od samého začátku důkladně vyšetřována nesourodou dvojicí vyšetřovatelů a je to nejen vcelku dobře promyšlené, ale překvapivě vkusné a velice vtipné. 74% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu se tvářit, že mě film ohromil, protože se to nestalo. Byla to pro mě taková tříhvězdičková záležitost, které jsem čtvrtou pěticípou přihodil za skvěle obsazenou ústřední dvojici. Na Sama Rockwella je prostě spoleh a snaživá konstábl Stalker v podání Saoirse Ronan mě mocně bavila. Zpočátku to vypadalo, že bych se mohl hodně dobře bavit, ale střed snímku pro mě tak trochu usnul, protože tvůrci nedokázali udržet potřebný tah na branku. Možná to bylo i tím, jak moc se snažili zavděčit hlídačům politické korektnosti, takže představili Londýn 53’ jako světové centrum tolerance. Na to, jak jsem se na film těšil, jsem byl nakonec vcelku zklamán, ale neberu to zas příliš tragicky, protože určitě nešlo o ztrátu času. / "Ze které části Francie jste, pane?" "Z Belgie." / Poučení: Do přestřelek si ber i kuši pro případ, že by ti selhal revolver. 4*- ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa nachádza viacero odkazov na Agathu Christie. Napríklad vo chvíli, keď inšpektor žiada strážmajsterku, aby našla telefónnu búdku a zavolala na policajnú stanicu, parkujú pred "bytom Hercula Poirota". (lemonova)
  • Richard Attenborough (Harris Dickinson) pozdraví detektivy oslovením: „Darling.“ Takto skutečný Attenborough oslovoval často lidi kolem sebe, protože zapomínal jejich jména. (TaNya_)
  • Když zpovídá strážnice Stalker (Saoirse Ronan) zaměstnance hotelu Savoy, zeptá se jej, z jaké části Francie pochází, a muž na to odpoví, že je z Belgie. Jedná se o narážku na Hercule Poirota, který byl v knihách Agathy Christie jakožto Belgičan často považován za Francouze. (TaNya_)

Reklama

Reklama