Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov o ňom nikto nič nepočul. A keď sa vrátil, nikto mu neveril. Na druhej strane, jeho dobrodružné cesty do krajiny Liliputánov sú dodnes neprekonané. Príbeh, ktorý Guliver rozpovedal, prežil až dodnes a tento film je toho dôkazom. Ohromujúce filmové spracovanie podľa románu Jonathana Swifta s hviezdnym hereckým obsadením... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý špektákl, který sice zredukoval myšlenkový potenciál Swiftova veledíla na nutné minimum, nicméně co ubral duchu, přidal formě – opravdu se je na co dívat a výtečný Ted Danson v hlavní roli dokáže evokovat sympatie k postavě osudem a různými živly zmítaného doktora Gullivera. Navíc i těch pár stěžejních myšlének scénárista Simon Moore zachovati ráčil. Náramně jsem se bavil, což se mi u televizních "výpravných" snímků stává zřídka. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl Swift, ale myslím si, že by byl docela spokojený. Nevím, co by na to řekl divák dnes, ale myslím si, že by mu vadily zastaralé efekty. Nevím, co by na to řekl filmový kritik, ale myslím si, že by se mu to moc nelíbilo. Za mě to bylo pohodové převyprávění jedné pohádky, které i přes nadměrnou stopáž příliš nenudilo. 65% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Írsky spisovateľ Jonathan Swift napísal v roku 1726 satirický román "Gulliverove cesty". Je to jeho najznámejšie dielo, ktoré sa radí medzi klasickú anglickú literatúru. Jedná sa v podstate o fiktívny fantasy cestopis. Zachytáva neuveriteľné, dobrodružné príbehy doktora Lemuela Gullivera, odohrávajúce sa v neskutočných, rozprávkových svetoch. Táto literárna predloha sa stala predmetom viacerých filmových adaptácií. Ja som si pozrel verziu, ktorú v roku 1996 natočil režisér Charles Sturridge. Ten túto tému spracoval do formy stodeväťdesiat minútového televízneho filmu. Titulnú úlohu stvárnil americký herec Ted Danson. Napriek enormnej dĺžke som sa pri sledovaní tohto snímku nenudil. A bezprostredne po jeho zhliadnutí som si po dlhých rokoch opäť prečítal aj knihu. *** ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Podivný kompromis mezi diváckou atraktivitou a věrností původní filozofii díla. Osobně si myslím, že bylo pamatováno na obé, ale ty "výchovné" scény vyznívají občas do ztracena, zatímco toho, co má zaujmout, je až moc. V každém případě si však každé rozumné zpracování jakékoli klasiky zaslouží pozornost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pýtate sa ma, či mu verím? Tak ma teraz dobre počúvajte, vy panák v obleku. Verím v NEHO.“ Spolu s MERLINOM môj najobľúbenejší trojhodinový Hallmark a obecne moja veľmi obľúbená televízna mini-séria s príjemnou až "poučnou" atmosférou. Určite má svoje mínusy (hoci je trikov veľa, nie vždy sú práve najkvalitnejšie). Ale sympatická atmosféra, zaujímavý scenár (len čo začnú nudiť kone, prídu liliputáni a sú vystriedaní Omarom Sharifom) a skvelý Ted Danson (ktorého mám rád od sitkomu "Na zdravie!" a mrzí ma, že sa napriek snahe nikdy nestal "vyloženou" hviezodu). Veríte na víly alebo ste skôr Dr. Bates? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • První filmová verze románu Jonathana Swifta z roku 1726, ve kterém jsou znázorněny všechny čtyři knižní díly. (ČSFD)

Reklama

Reklama