Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Kouzelná komedie s charismatickým Jackem Blackem a šíleně pošetilými naivními pidi-lidičkami. Tato verze se mi moc líbila, moderně pojatá pohádka o Gulliverovi, který do Novověkkého minisvětíčka přinese novoty. To přináší spoustu prostoru pro výborné komediální prvky, jako velké divadlo, kde se hrály Gulliverovy příběhy, jako Titanic či StarWars nebo umění lidiček ve stavitelství, kteří byli schopni postavit Gulliverovi cokoliv. Škoda, že jsem to neviděla ve 3D. Jen ten konec byl fakt kýčově trapný! Ale tak byla to pohádka. A image královny best :-* ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká blackoviny jako Škola ro(c)ku nebo Králové ro(c)ku, které jsou plné vtipu a originálních průpovídek, spíš se může připravit na promarněný potenciál roku. Jack Black je proslulý svým trochu drsnějším humorem, který není pro každého. Vulgarismy obvykle nešetří. Coby Gulliver ale postrádá vtip, je přeslušnělý a díky boubelatému pivásku, který mu opět o něco povyrostl, i ztratil charisma. Ne, opravdu se nesměju, když porazí lodní flotilu tím, že se mu od pupku odrazí dělové koule. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, Jack Black nepřišel léčit rakovinu, ale bavit lidi. Nemá k tomu tisíce efektů jako Michael Bay, ale celkem zajímavé nápady a svůj osobitý humor, který nemusí každému sedět a není to přesně můj styl. Nicméně kdo si pustí jeho film, ví, do čeho jde a v tomto případě to i dostane. V Gulliverových cestách se mu povedlo poskládat dobrý herecký tým (jedna ze silných stránek snímku), napsat děj, který má hlavu a patu a byl na světě průměrné dílo, které nemůže překvapit, ale ani příliš zklamat. Škoda jen toho agitačního tanečku na závěr. 50% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty byly u hodně lidí dost očekávaným filmem a podle hodnocení to vypadá, že jde o zklamání. Já jsem žádný zázrak nečekal a dostal jsem co jsem očekával. Chvílemi jsem se zasmál, herecké obsazení bylo OK (hlavně Emily Blunt byla ve filmu vysloveně krásná) a našla by se tu i myšlenka takže 5/10. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Taylor Lautner měl původně hrát Horatia, ale producenti uznali, že je příliš mladý a obsadili staršího Jasona Segela. (D3VIL)
  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)

Reklama

Reklama