Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

oondra 

všechny recenze uživatele

Zprznění literatury, aneb jak se opravdu nemá dělat filmová adaptace klasického literárního díla. A k tomu Jack Black ve své klasické roli, kterou by dokázal zahrát každý amatérský herec. Nevím jak někdo mohl udělat takhle naprosto odfláklé triky, to už to měli raději nechat udělat nějakého studenta grafické školy a zase by líp udělali. Z hereckých výkonů, které mě taktéž nikterak nenatchly bych vyzdvihnul jen Chrise O' Dowda (generál Edward), který mě alespoň trochu pobavil. ()

Hellboy odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Swift by mohl rotovat v hrobu rychlostí blížící se rychlosti světla, z jeho satirických knih nezbylo nic, žádné zamyšlení, pusto. Pokud měl čirou náhodou tento film přiblížit Swiftovo dílo dnešním generacím - což by vůbec nemusel být špatný záměr - tak samozřejmě naprosto zklamal. Tohle je naprosté znásilnění literatury. Blackovy Gulliverovy cesty představují dokonalý koncentrát snad všeho, co na Novém novém novém Hollywoodu nesnášim, ať už je to celý rámcový příběh o chudáčkovy z podatelny, který si po pěti letech najde cestu k ženě svého srdce, nebo třeba muzikálový závěr, který tvoří jakousi plesnivou třešničku na dortu, naprostý vrchol (čti dno) tohoto díla, a u nějž pořád nedokážu pochopit, kde přesně se v tom filmu tak náhle vzal. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Račte vstoupit do Liliputu. Průvodcem po něm vám bude živelný Jack Black, který s klasikou Jonathana Swifta naložil pěkně po svém. Pochopitelně z ní převzal jen ústřední nápad, protože si nevzpomínám, že by v knize byla zmínka o Avatarovi, Hvězdných válkách, Titanicu nebo Transformerech. Gulliver by mezi lidmi takřka neviditelný a zastrčený na podatelně a kolegyni z práce, do které je beznadějně zamilovaný, ani nedokázal pozvat na rande. Jenže ve chvíli, kdy pro ni začne psát vymyšlené cestopisy, se vydá pro extra článek do Bermudského trojuhelníku, kde na něj čeká království Liliput s milým králem, okouzlující princeznou a jejím intrikánským nápadníkem. Nejprve je nepřítelem, ale poté, co zachrání královi a jeho dceři dost netradičním způsobem život, stane se opěvovaným hrdinou, kterému postaví moderní sídlo a bude si užívat všech vymožeností, a navíc království tak trochu pomůže zbavit se nepřátelské armády.¨Nápadů je celkem dost a Jack Black je typem herce, kterého je obtížné zkrotit, ale tady svou živelnou komiku přece jen drží na uzdě a je to pro dobro věci, protože v "neživelných" pasážích, je to výborný herec. Herecky na to není sám a společnost mu dělají Emily Blunt, Billy Connoly, Chris O´Dowd nebo Amanda Peet, ale málokdo s ním stačí držet krok. Největší atrakcí je velký počet triků, které jsou na špičkové úrovni, a dovolil bych si vyzvednout naprosto bombastickou námořní bitvu Black versus nepřátelé z Blefscentu. Nepřehledná je i hudební složka, kdy Black jako producent a milovník rockové hudby rozhodl o tom, že budou znít filmem kapely Kiss nebo Guns n´ Roses. Škoda jen toho uspěchaného konce, který zbytečně kvaltoval, ačkoliv film má velmi střídmou stopáž. Bavil jsem se dobře, a hlavně je důležité zapomenout na knižní předlohu, protože ti, co ji mají rádi, mají tentokrát smůlu. Je to totiž komedie s Jackem Blackem, kterému není nic svaté. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Opravdu stejná ptákovina jako Noc v Muzeu 2 tyhle dva filmy jsou si dost podobný jenže tomuhle dávám o hvězdu navíc za zpracování ktery je užasné..jinač příběh hodně přehnaný ale až moc možná tak pro děti, ano děti by to bavilo, mě to neuchvátilo čekal jsem větší legraci..je to spíš romanticko-dobrodružná slátanina pro děti ;) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)
  • Vizuálne efekty vytvorili spoločnosti WETA Digital (Avatar, trilógia Pán prsteňov, King Kong) a Hydraulx (2012). Medzi Gulliverom a Liliputánmi stále dodržiavali rovnaký veľkostný pomer - 22:1. (krasomama)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)

Reklama

Reklama