Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gulliverove cesty v mnohom pripomínajú paródiu vlastného originálu a aj to nie vydarenú a už vôbec nie Hollywoodsku. Je to jeden z mála filmov, kde Jack Black ako stávka na istotu zlyháva. Možno to je mizerným dabingom, ktorý ubral veľa kúzla či aj rôznych prízvukov, ale už samotný scenár tu veľa priestoru nedáva. Blackov humor tu mohol veľa zachrániť, ale to, čo Stiller ako-tak dodal Noci v múzeu, to tu zúfalo chýba. Tu sa mihne Emily Blunt či Jason Segel a viac-menej si musíme vystačiť. A ja som si práve tento film stiahol kvôli Emily, ktorá sa tu len mihne a je viac menej odpudzujúca. Už dávno som nezažil na monitore paradox, že 81-minútový film dokáže nudiť či pôsobiť tak prázdno. Korunu nepodarku nasadzuje český dabing, ktorý hneď po Blbý a blbší predstavuje úplne to najhoršie, čo nám sem z Prahy poslali. Neviem, či na dabing bolo skutočne tak málo času, ale výsledok je taký amatérsky, že voľba hlasov píli uši a jednotlivé hlášky ešte viac. Nové Gulliver's Travels mali pomerne jasný cieľ. Priniesť na kinotrh voľnú dobrodružnú zábavu v štýle Noci v múzeu. Dostali veľký rozpočet 120 miliónov dolárov, jedného komika a prepálili veľkú šancu. Výsledok je toporné a pomerne krátke dobrodružstvo, ktoré predlohu ani nepripomína. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Jack Black je třída. Nedělá blbce z ostatních, ale sám ze sebe a já mu to žeru. Taková (ne)normální rodinná komedie, která pobaví, je velmi in a vizuálně také není k zahození. Jack Black jako „King Kong“ nebo jako panenka Barbie nemá chybu! A co teprve divadelní ztvárnění Star Wars a Titanicu, nebo koncert KISS. Podobných odkazů je zde nespočet. A potěšil i výběr písní, od již zmíněných KISS po Guns N‘ Roses. Ono celé je to v rockovém duchu. Ale nebýt těch mravokárných vsuvek, kdy otravná píseň zpívaná hlavními hrdiny přivede všechny na správnou cestu, mohlo by to být krapet lepší. "Gulliver, I am your father!" - "Noooo.." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jack Black předvedl opět svou filmovou jistotu, kterou využívá ve všech svých snímcích. Film těžko dosáhne na nějaké lepší kritiky, protože jeho kvalita není zrovna oslnivá. Závěrečné muzikálové číslo tuto skutečnost jen podtrhne. Upřímně Blacka zase nějak moc nemusím, ale například ve Škole Rocku byl vynikající. Tady je pouze průměrný. Gulliverovy cesty celkově obsahují mnohem větší potenciál než těchto 75 minut (nepočítám titulky). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Šaškárna, co si vypůjčila hlavní myšlenku z jednoho klasického dílka, přičemž vše je zde o Jacku Blackovi. Já Blacka a jeho humor můžu, přičemž uznávám, že občas přestřelí. Zde je to tradiční směsice poměrně zábavných situací, kdy se některé vtípky povedly více a jiné zas méně. Příběh prostinký a nenaskýtající žádné překvapení. Naopak inovativnost a originalita čiší z aplikace moderních hračiček na liluputánskou společnost (fotbálek, telka, billboardy...). Takže hodinka a půl nenáročné zábavy, která sice nijak zvlášť nenadchne, avšak uběhne příjemně a občas vyloudí nějaký ten úsměv. 6/10! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Na celosvětovou premiéru v Los Angeles si Jack Black (Lemuel Gulliver) vzal tričko s nápisem: „I see small people,“ což je odkaz na hlášku z filmu Šestý smysl z roku 1999 (v originále: „I see dead people“). (Varan)

Reklama

Reklama