Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, na Gullivera som sa moc netešil a nemal som to v pláne ani pozerať, ale ľúbil sa mi ten plagát a hlavný herec, ktorý dokáže niekedy poriadne potiahnuť film.No v tomto prípade to moc ani neplatí.Jack Black je v podstate typicky dobrý, ale ten scenár a celý ten film je vlastne na mňa až moc detský.Kuká sa na to pekne ako sa nám Jack Black prechádza po meste, ale pre mňa je to strašná nuda.Pokiaľ sa vám páči aj slabšie filmy komédie, tak si to kľudne pozrite na mňa to ako som už spomenul pôsobilo až príliš detsky.Nečakal som od toho žiadny zázrak, ale ani takú kravinu.V žánri je síce napísané, že je to komédia, ale ja som sa na tých trápnych vtipoch ani raz nezasmial. 25% - 1* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je tak milé vidět, jak se američtí "umělci" snaží přiblížit klasickou literaturu assbookové generaci, aby nemusela složitě slabikovat záludnosti předviktoriánské angličtiny a potupně kopčit čtenářské deníky z internetů. A navíc takovou kůl zábavnou formou! On to totiž Jonatán původně myslel přesně takhle, když to psal, ale díky tehdejší puritánské době musel udělat pár zanedbatelných změn! Gulliver byl zjevně ve skutečnosti otylý, slizký, trapný debil, kterého osud zavál do země kýčovitých, patetických a otravných malých zmrdů. Ti jej však začali bezmezně uctívat, protože dal na držku zlému Transformerovi, který je chtěl zotročit. Díky tomu sbalil Gulliver roštěnku, která by o něj normálně neopřela ani kolo, stal se slavným a uznávaným cestopiscem. Prostě typický splněný Anglosaský sen! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Zprznění literatury, aneb jak se opravdu nemá dělat filmová adaptace klasického literárního díla. A k tomu Jack Black ve své klasické roli, kterou by dokázal zahrát každý amatérský herec. Nevím jak někdo mohl udělat takhle naprosto odfláklé triky, to už to měli raději nechat udělat nějakého studenta grafické školy a zase by líp udělali. Z hereckých výkonů, které mě taktéž nikterak nenatchly bych vyzdvihnul jen Chrise O' Dowda (generál Edward), který mě alespoň trochu pobavil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tuhle Gulliverovu cestu jsem se vysloveně těšil. Nešlo se netěšit. Jack Black v hlavní roli, Jason Segal, Emily Blunt, Amanda Peet a Chris O´Dowd ve vedlejších. Dokonce to i vcelku příjemně fungovalo...jenže. Jack Black se do role tak položil, že vlastně zase ztvárnil sám sebe. Obyčejnýho, posmutnělýho chlapíka, kterýho rozveselí hlavně pekelnej hard rock. To pak způsobí, že film má jeden z nejdebilnějších konců, a co víc, objevuje se v něm muzika, která mi do příběhu absolutně nesedí. Proti Jackovi nic nemám, ale tady to s tím zaníceným fanouškem rocku trošku přehnal. Může se s tím vyřádit ve Škole Ro(c)ku nebo filmu o jeho kapele Tenacious D, ale ne v příběhu, který se sám z podstaty s takovým nápadem nedokáže spojit. Jinak by to ale bylo fajn. Všichni ostatní ve vedlejších rolích totiž byly víc než jenom super. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Postavy Dan (T.J. Miller) a Jinks (James Corden) byly pojmenovány podle producenta snímku Dana Jinkse. (oje)
  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)

Reklama

Reklama