Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (526)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacka Blacka a mám rád i knižní Gulliverovy cesty, avšak první jmenovaný se zde akorát (mnohdy trapně) pitvoří a s tím druhým nemá film moc společného - akorát na něm parazituje. Herecké obsazení je sice exkluzivní, ale co z toho, když scénář nestojí za nic, technické provedení hapruje a režisér se taky moc nepředřel. A to 3D ani neobohacuje divácký zážitek, jakože spíš prvoplánově ochuzuje divákovy finance. Čistý kalkul. Hnus. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Stillman, Nicholas Stoller / Based on Gulliver's Travels by Jonathan Swift | Hudba: Henry Jackman | Produkcia: John David, Gregory Goodman, Ben Cooley, Jack Black | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: David Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 112 miliónov $ | Tržby: 237,382,724 $ || Keď človek zabudne na predlohu, a odpustí si umelecký nadhľad, možno to celé dopozerá s konštatovaním, nakoľko sa posunul vývoj bluescreen a CGI. Škoda tých nanútených JackBlack vtipov, bez toho by to bolo možno i za tri. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $112miliónovTržby USA $42,779,261Tržby Celosvetovo $238,279,261Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,597,090 //počet predaných kusov 379,876║ Fádna tuctová suchá traškarina, kde je neskutočne málo tých vydarených scén a gagov, veľká zbytočnosť a utopené peniaze za nič. /35%/ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak si přiznej, z tebe nikdy nic velkého nebude..........Gullivere.......... Gumová kachnička v bedně poslední záchrany mě rozesmála. Potápěči mají nádherně zdobené vodní přilby. U scény, kdy Gulliver hasí požár paláce, jsem řval smíchy. CITÁT - Chtěla jsem jen náramek, ne velkou chlupatou obludu.......... Pidi KIss se songem Rock and Roll all night http://www.youtube.com/watch?v=Env5iMrBjws jsou naprosto úžasný. CITÁT - Tohle byl dobrý nářez........... Jack Black si tu hraje jako malé dítě. Zato muzikálový dodatek z protestním válečným songem, se mi nelíbil a ani se tam moc nehodil. Úvodní i finální titulky jsou povedené. Film je remakem, já je moc nemusím, ale díky Jackovi Blackovi se tento remake vcelku povedl. Bonus na dvd je plný další srandy, tak si ho nenechte ujít. Hudbu k filmu měl na starosti Henry Jackman. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno