Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

predators 

všechny recenze uživatele

Gulliverovy cesty jsou Blackovy cesty. Je třeba je brát s určitým nadhledem, nemyslím si totiž, že tuto výpravu mysleli tvůrci vážně. Cílem je zaujmout co nejširší publikum, od prcků po dospělé a to se povedlo. Jen my starší z toho nejsme až tak unešení a né každému Blackův styl sedne. Takže lepší oddechovka, nic víc, nic míň. 60% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Opravdu stejná ptákovina jako Noc v Muzeu 2 tyhle dva filmy jsou si dost podobný jenže tomuhle dávám o hvězdu navíc za zpracování ktery je užasné..jinač příběh hodně přehnaný ale až moc možná tak pro děti, ano děti by to bavilo, mě to neuchvátilo čekal jsem větší legraci..je to spíš romanticko-dobrodružná slátanina pro děti ;) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jack Black je komik, ktorý uprednostňuje fyzický humor a grimasy. Ak vám to vyhovuje, je tento snímok práve pre vás. Horšie je to ale s príbehom, ktorý je vo väčšine slabý, v niektorých miestach zachádza až do trápnosti. Avšak má spústu popkultúrnych odkazov, triková stránka je na vysokej úrovni a zvyšok hereckého obsadenia príjemné. Nie je to katastrofa. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Co Gulliverovi chybí na scénáři, to dohání hereckým obsazením. Jack Black předvádí své typické kreace od směšné chůze až po zpěv, princezna v podání Emily Blunt je úžasná, generál Chrise "Roye" O'Dowda nemá chybu, Jason Segel v roli liliputánského parťáka nezklamal a Amanda Peet potěší už jen svou přítomností. Zkrátka zábavná oddychovka, kterou mnozí odstřelili "díky" českému dabingu. Já jsem naštěstí viděl film v originále. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tuhle Gulliverovu cestu jsem se vysloveně těšil. Nešlo se netěšit. Jack Black v hlavní roli, Jason Segal, Emily Blunt, Amanda Peet a Chris O´Dowd ve vedlejších. Dokonce to i vcelku příjemně fungovalo...jenže. Jack Black se do role tak položil, že vlastně zase ztvárnil sám sebe. Obyčejnýho, posmutnělýho chlapíka, kterýho rozveselí hlavně pekelnej hard rock. To pak způsobí, že film má jeden z nejdebilnějších konců, a co víc, objevuje se v něm muzika, která mi do příběhu absolutně nesedí. Proti Jackovi nic nemám, ale tady to s tím zaníceným fanouškem rocku trošku přehnal. Může se s tím vyřádit ve Škole Ro(c)ku nebo filmu o jeho kapele Tenacious D, ale ne v příběhu, který se sám z podstaty s takovým nápadem nedokáže spojit. Jinak by to ale bylo fajn. Všichni ostatní ve vedlejších rolích totiž byly víc než jenom super. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)

Reklama

Reklama