Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (526)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak to je fakt ptákovina :D.. asi jsem přehlédla to označení "rodinný" film, protože to tak fakt je. Je tam láska pro maminky, roboti pro akční synátory, princezny pro holčičky a životem zničení a neambiciózní chlapíci (jako nic pro vám pánové) pro tatínky. Já jsem byla úplně mimo jakoukoliv skupinu, takže mě to moc nebavilo.. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Senzační úlet! Užil jsem si už hláškování monster, vetřelců i žraloků (stejně jako Stollerovy dřívější projekty), takže jsem se jakože normálně těšil ... a dostalo se mi přesně toho, co jsem očekával. Tuny prima nápadů a do moderna přetvořený klasiky pod dohledem klasiky ještě větší - tý Blackovy, která prostě jen tak nezrezaví. No a jako třešničky na dortu ideálně zaúřadovali mimořádně roztomilá princeznička Emily (boosh!) a záporák O'Dowd, takže se těch pár scénáristických ústupků brutálně krátký stopáži pohodlně zahladilo. Co jediný bych snad Gulliverovi seriózně vytknul, je (docela překvapivě a nelogicky) rozpačitá animace. --- "Ship happens?!" ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Aaaa takhle jsem se už opravdu dlouho nezasmál. Hollywoodské sprzněnosti většinou k životu nepotřebuju a popravdě jsem ani neměl chuť tenhle film kdykoliv vidět, ale jsem z něj vyloženě nadšený. A ne jen díky nádherné Emily Blunt. Jack Black mi poprvé ukázal, že opravdu umí hrát. A vůbec. Tohle chci vidět znovu, protože tento snímek mi rozzářil celý zbytek večera. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinná podívaná, která sice dopadla o trochu lépe, než naznačovaly příšerné trailery, ale o žádný zázrak se také nejedná. Jack Black se svým stylem humoru už hodně okoukává, příběh za moc nestojí a ostatní herci, vyjma O´Dowda a Segela, si vzali asi taky dovolenou. Naštěstí se sem tam nějaký ten dobrý nápad najde a celé to celkem příjemně uteče, takže se to pro jednou přežít dá a mladšímu publiku se to asi líbit bude. Od Blacka už bych ale očekával trochu jinou hereckou kreaci a hlavně lepší film.50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si o tom myslieť. Bolo možno miestami našľapnuté k poriadnemu "vodvazu", film mal však nakoniec splniť požiadavky rodinnej komédie a jasnej nalinkovanosti. Až muselo byť asi Blackovi ľúto, že venoval energiu takémuto polovičatému projektu. Vážne mi je trápne písať pri filme tohto komika, že deti sa budú dobre baviť a ich dospelý sprievod nezaspí. Tie celosvetové tržby nechápem keď to v Amerike prepadlo...asi sme už menej obozretní, ako tí nami odsudzovaní "only entertainment wanted" amíci. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Emily Blunt sa v jednom z rozhovorov priznala, že postava princeznej bola zatiaľ "najdievčenskejšia" rola v jej kariére. (Fabrinka)
  • Natáčelo se v Anglii (Londýn, Oxfordshire, Buckinghamshire a Hertfordshire). (Varan)
  • Princezně (Emily Blunt) se po scéně, kdy Gulliver (Jack Black) přemůže robota, se v jednotlivých scénách mění šaty. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno