Reklama

Reklama

V moderním, rodinném a komediálním 3D pojetí klasické pohádky Jonathana Swifta hraje Jack Black (Škola ro(c)ku, King Kong) Lemuela Gullivera, obyčejného chlápka, který třídí poštu v redakci newyorských novin a sní o tom, že z něj bude autor cestopisů. Podfukem se mu podaří přesvědčit editorku Darcy, kterou tajně miluje, aby ho pověřila napsáním článku o Bermudském trojúhelníku. Během výpravy na Bermudy Gulliver ale ztroskotá a dostane se do dosud neobjevené země Liliputánů. Zde je sice nejprve zatčen generálem Edwardem (Chris O’Dowd), ale již brzy se z něj stane všemi obdivovaný a respektovaný obr. Gulliver pomáhá prostému hochovi Horatiovi (Jason Segel) namluvit si princeznu (Emily Blunt) a sám dokáže porazit nepřátelskou armádu Blefusciánů. K tomu přidá několik smyšlených povídaček o tom, jak vymyslel největší vynálezy světa a jak byl ve středu dění těch nejdůležitějších světových událostí a jeho důležitost nabývá vskutku obřích rozměrů. Když ale vyjde najevo skutečná pravda o tom, co je zač, ztratí Gulliver veškerou přízeň, kterou si u Liliputánů vydobyl. Navíc se kvůli němu Liliputáni ocitnou ve velkém nebezpečí, a tak mu nezbývá nic jiného, než nalézt způsob, jak napravit všechny škody, které spáchal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (527)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jack Black předvedl opět svou filmovou jistotu, kterou využívá ve všech svých snímcích. Film těžko dosáhne na nějaké lepší kritiky, protože jeho kvalita není zrovna oslnivá. Závěrečné muzikálové číslo tuto skutečnost jen podtrhne. Upřímně Blacka zase nějak moc nemusím, ale například ve Škole Rocku byl vynikající. Tady je pouze průměrný. Gulliverovy cesty celkově obsahují mnohem větší potenciál než těchto 75 minut (nepočítám titulky). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci omylem zašlápnout nějakého liliputa, tak se v budoucnu vyhnu bermudskému trojúhelníku, abych se nepropadl někam, kde mi ukrutně naloží nejstatečnější liliputský podgenerál Edward Edwardian. Mám sice výškovou převahu asi 188 cm, ale s tímhle zuřivě zábavným týpkem se rozhodně nechci dostat do konfliktu. Kromě vynikajícího Edwarda jsem však viděl pouze lehce zábavý průměr, při kterém dostala klasika solidní nakládačku, ale z té se jistě čase vzpamatuje. Důvod pro nějakou budoucí opětovnou návštěvu Liliputánie jsem však nenalezl, protože ani Black netrdloval zase tak blízko hranice svých bavičských schopností. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Gulliverove cesty v mnohom pripomínajú paródiu vlastného originálu a aj to nie vydarenú a už vôbec nie Hollywoodsku. Je to jeden z mála filmov, kde Jack Black ako stávka na istotu zlyháva. Možno to je mizerným dabingom, ktorý ubral veľa kúzla či aj rôznych prízvukov, ale už samotný scenár tu veľa priestoru nedáva. Blackov humor tu mohol veľa zachrániť, ale to, čo Stiller ako-tak dodal Noci v múzeu, to tu zúfalo chýba. Tu sa mihne Emily Blunt či Jason Segel a viac-menej si musíme vystačiť. A ja som si práve tento film stiahol kvôli Emily, ktorá sa tu len mihne a je viac menej odpudzujúca. Už dávno som nezažil na monitore paradox, že 81-minútový film dokáže nudiť či pôsobiť tak prázdno. Korunu nepodarku nasadzuje český dabing, ktorý hneď po Blbý a blbší predstavuje úplne to najhoršie, čo nám sem z Prahy poslali. Neviem, či na dabing bolo skutočne tak málo času, ale výsledok je taký amatérsky, že voľba hlasov píli uši a jednotlivé hlášky ešte viac. Nové Gulliver's Travels mali pomerne jasný cieľ. Priniesť na kinotrh voľnú dobrodružnú zábavu v štýle Noci v múzeu. Dostali veľký rozpočet 120 miliónov dolárov, jedného komika a prepálili veľkú šancu. Výsledok je toporné a pomerne krátke dobrodružstvo, ktoré predlohu ani nepripomína. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc teda nechapu to nizky hodnoceni, jasne, je to pitomost, ale nic jinyho jsem ani necekal. Znamej pribeh v modernim pojeti a mix mezi dobytkarskou komedii a trikovym filmem. Takze se furt neco deje, neustale nejaky trikovy zabery, ktery misty dost hnusne haprujou a v tom vsem par sympatickejch hercu. Skvelej zaporak O'Dowd, Segel trochu vykradajici Kámoše k pohledání no a samozrejme Jack Black, na kterym to stoji a ten si to vylozene uziva, zadna dobytkarna mu neni cizi a prihodi i hudebni cislo. Ve vysledku naprosto neurazejici a pohodova komedie, ktera na tech 90 minut skvele zabavi. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi ani tak svérázné přepracování Swiftova životopisu do moderní podoby. Vždyť to je dnes standardní přístup. Co si ale vymyslela spisovatelská dvojice Stilman a Stoller, která z tohodle filmu udělala krávovinu pro lobotomií postížené jedince, to je teda silné kafe. Vytvořit tak primitivní charaktery, tak strašné dialogy a pak to ještě tak dementně natočit... No to kdyby chtěli tak se jim to nepodaří. Je mi líto Jacka Blacka, který si poslední dobou vybírá takovéhle filmy a propadá se úlpně jinde než by podle mě měl být. No nic, za něj, a pár fórů 1,5, se zavřením svého obřího oka nakonec dvě. There's no small jobs - just small people. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Jonathan Swift napísal Gulliverove cesty v 18. storočí, keď svet nebol ešte celkom objavený a ostrov plný Liliputánov nebol nepredstaviteľný. Dnes to už neplatí, a tak sa tvorcovia rozhodli presunúť Gullivera do alternatívneho sveta. (krasomama)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Little Trip. (KucC)
  • Emily Blunt odmítla obsazení ve snímku Iron Man 2 (2010), aby mohla hrát v tomto filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama