Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Anna Cónava je paní herečka. Přesto, že má velké charizma, dokáže skvěle zahrát obyčejné ženy. Škoda, že ji pražští "umělci" nedávají víc prostoru. Martha Issová, je v lecčems opak Anny Cónové (hlavně věk a obsazování), ale přes svůj nižší věk se musí nechat, že v hraní je to opravdu velmi vyzrálá herečka, která zvládne zahrát vše. Vůbec, herci v tomto filmu jsou skvělí. Všichni. Co bych chtěl obzvlášť vypíchnout je zvuk a soundtrack. Výborný. Kamera výborná. Střih dobrý. Scéna vynikající. Scénář super. A nakonec v neposlední řadě skvělá režie. Pro mne vynikající filmový zážitek. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Filmy o koních zrovna nevyhledávám a příběh Jarmily, které po otevření tajné závěti zbyde po manželovi práve kůň, který postupně nejen  ji přivede ke štěstí  moc ničím nepřekvapí. Ovšem je to mile civilní, na  mě možná až moc ženský film, ve kterém se mi dost líbila Marta Issová coby knihovnice postižena Anspergrovým syndromem. Za zmínku také stojí neokoukaná  věrohodná Anna Cónová v hlavní roli a krásné kamerové záběry barevného venkova nebo naopak temného lesa při noční vyjížďce. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Obstojně řemeslně udělaný kýč, který sází na to, že určitá část populace má zálibu v koních. Ne že bych měl něco proti koním, neštěkají mi pod okny ani tady nechčijí na keříky před domem, takže jsou vlastně docela fajn. Můj dojem z tohoto filmu vystihuje přísloví: Pes je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, blbec ze všech stran. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Na film se pekne diva, je prijemne vyrovnany, jimavy, nesentimentalni, prosty. Nalada pozdni revolty. V kazdem veku muzeme byt posetili, ale tak zodpovedni. Humor je horky. Ne potrhani branice vybuchy smichu, ale pristihnete se, ze mate usmev na tvari. Conova bezvadne hraje chladnou zenu se stalou sebekontrolou a Issova autistku. Hrdinka zapasi s kozami, internetovym bankovnictvim, s tim jak se lisi kun od kravy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Filmy točí Alice Nellis pro mě. Buko je pohlazení. Líbil se mi, jak stojí i běží. Jak spojuje a je zdrojem radosti pro každého. Anna Cónová byla skvělá volba! Martha je v roli autistické dívky výborná, Janu Ohľovou vidím vždy ráda a drobná role Martina Šulíka mě taky potěšila. Celé obsazení je moc fajn. Pěkné, jemné, vkusné, úsměvné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo 688 tisíc diváků starších 15 let, jednalo se tak o druhý nejsledovanější pořad večera. (rublik05)
  • Herci ve filmu se mnohdy zhostili i práce za kamerou. Například Filip Menzel je v titulcích zapsán i jako dramaturg a Marian Roden jako člověk, který se stará o koně. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama