Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

tron 

všechny recenze uživatele

Chápem, že Burtonovi išlo o láskyplné parodovanie/vzdanie pocty starým béčkarským sci-fi filmom, takže nenapadnem primitívne triky (lebo sú vlastne takmer geniálne... to som prehnal, ale viete, čo tým myslím) ani morbídny zmysel pre humor, ale MARS ÚTOČÍ! skrátka akosi nevyšiel. Do prvej polovice je prekvapivo nudnou prehliadkou hereckých - a iných - hviezd (od Nicholsona cez Closeovú, až po Toma Jonesa), v druhej nečakane spod kontroly sa vymknuté monštrum, ktoré ponúka už len drsné vyvražďovanie hereckých hviezd všetkých váhových kategórií. Asi som stratil zmysel pre humor. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Burtonově přátelskému štouchnutí do ufounských filmů padesátých let podráží nožky dva hlavní faktory. Tím prvním je plochost, kterou Burton do svého filmu přetiskl od svých vzorů spolu s povedeným vizuálním stylem. Mars Attacks! měl zplastičnět díky nadsazenému humoru, ten však přiliš nefunguje kvůli faktoru číslo dva, kterým není nic jiného, než režisérova "uletěnost". Útočící Mars nabízí podívanou spíše děsivou a nepříjemně morbidní - legrace si moc neužijete. Tedy za předpokladu, že vám bránici nerozvibruje pohled na po(s)tupně vymírající kladné hrdiny (ztvárněné erlitními hollywoodskými tvářemi)... Ještěže velký Tim dovede většině svých filmů vtisknut duši a nenapodobitelné kouzlo - tyto elementy v příběhu o Marťanech neznajících kultivovanou diplomacii nepostrádám. _____ Jo, mám tenhle film moc rád ;-) ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Doslova parodie na parodii Den nezávislosti, nemůžu si pomoct, než jsem se pustil do tohoto filmu říkal jsem si ,, Nicholson, Brosnan, DeVito, Portman.. to nemůže být nic špatnýho, no ale bohužel skutek utek, v prvních 20 minutách filmu se skoro nic neděje, efekty průměrné, někteří herci příliš nevýrazní, a nejpodivnější scéna z celého filmu : hlava S. J. Parker na psím těle bavící se se samotnou hlavou P. Brosnana, jako nevim no.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Komedie, která ale oproti svému původnímu záměru místy spíše děsí. Nebo scifi horor, který má být trochu komediální? Řekl bych, že to je hlavní problém tohoto snímku. Přestože mám Tima Burtona rád, myslím si, že tohle trošku nezvládl. Další problém je to, že film měl premiéru naplánovanou na stejný čas jako "Den nezávislosti", ale kvůli němu byl přeložen a posléze nechtěně vnímán jako jeho parodie, kterou v žádném případě není. Přesto je to uchylárna, která stojí za zhlédnutí. Navíc, kde uvidíte tolik Hollywoodských es v jednom filmu pohromadě?... umírat... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť s nadhľadom, nechápem to nízke hodnotenie. T. Burton si tu robí srandu zo všetkého a všetkých, aj sám zo seba, pričom paroduje čo sa dá a väčšinu času mu to i vychádza. Je tu množstvo scénok, na ktorých pomyslenie mi ešte dlhý čas vyvolá úsmev na tvári. Takto si predstavujem výborný relax a jednoduchú zábavu. Film netreba brať vážne, stačí len nastúpiť na vlnu zábavy a nechať sa unášať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)
  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)

Reklama

Reklama