Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (760)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Mars útočí!" natočil v roku 1996 rešpektovaný americký režisér Tim Burton. Je to neprávom nedocenený snímok. Veď každý komu sa páčia staré sci-fi filmy z päťdesiatých a šesťdesiatých rokov minulého storočia musí pri tom chrochtať blahom. Má to úžasný retro look. Jednoduchý príbeh o invázii marťanských mozgoskeletonov na Zem natočil maestro Burton svojim jedinečným štýlom. Je vidieť, že ho to bavilo. Do tohto projektu sa zapojila celé plejáda výborných hercov na čele s grandióznym Jackom Nicholsonom, ktorý tu svárnil dokonca až dve postavy. **** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mega haluz, ktorá si právom vyslúžila titul zhovadilosť desaťročia. Je však smutné, že po tomto filme začali vznikať sračky ešte väčšieho rangu takmer každoročne a ktoré sa bezducho vyhlasujú za paródie. Je smutné, že tieto výplachy majú v podstate ešte väčšiu obľubu u dnešného publika, väčšie tržby a týmpádom nič nebráni tomu aby sa do kín stále tlačili. Tento Butonov počin mal aspoň akú-takú dôstojnosť, mal nápad, smial sa sám so seba, herci parodovali perfektne a záverečná pointa bola neskutočne dementná, no o to zapamätateľnejšia. 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Oceňuji pokus Tima Burtona vrátit se do invazivních padesátých let dvacátého století s bláznivou sci-fi o návštěvnících z Marsu, ale shledávám ho spíše jako pokus-omyl. Nemůžu říct, že by mi tento film připadal kdovíjak povedený, a ani na vtipu toho moc nedohnal. Obsazení je sice moc hezké a je zajímavé sledovat, jak nějaká postava nečekaně umírá, nebo i něco horšího. Ve finále se v tomto snímku odehraje hodně nečekaných věcí, což tak úplně nekoresponduje s klasickými sci-fi snímky, na které se Mars útočí! snaží navázat. Tak trochu nevím, jak mám hodnotit. Na mě to tedy moc nezapůsobilo. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Scenárista Jonathan Gems nabídl Burtonovi dva koncepty, a to Mars útočí! a "Dinosauři útočí!". Dohodli se, že příběh o dinosaurech by byl příliš podobný filmu Jurský park (1993), a tak začali pracovat na prvně jmenovaném. (Olík)
  • Tim Burton se inspiroval fenoménem 50. let, a to sérií "béčkových" sci-fi filmů o invazi nepřátelských mimozemských civilizací z vesmíru. Výtvarné pojetí však přímo odkazuje ke kdysi populárním žvýkačkovým obrázkům firmy Topps. (hippyman)
  • Christina Applegate (Sharona) se objevuje jen ve třech krátkých záběrech, v nichž nejdřív pronese pouhé dvě věty ("Buď vopatrnej ano? Nenech se tam zabít!") a pak už jen dvě slova ("Koukej!" a "Ááááá!"). Přesto v úvodních titulcích proběhne její jméno jako šestnácté ze 22 uvedených a v závěrečných titulcích je 24. ze sedmdesáti herců. (hippyman)

Reklama

Reklama