Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Byla jenom otázka času, až o Roubalovi někdo něco natočí. Že se toho zhostila TV Nova pro mě bylo nemilé překvapení, přece jenom - ruku na srdce - když si v rychlosti projedu, čím vším ze žánru krimi nás krmí, nebo krmili...Hynek Čermák jako Roubal byl naprosto bezchybnej. Viděl jsem s Roubalem několik rozhovorů a Čermák ho vystihl přesně. Navenej slušnej a inteligentní člověk, v soukromí asi pěkná svině. První díl byl výbornej a dost mě bavil. Škoda, že pokračování už nebylo na takové úrovni, postava Roubala byla upozaděná a hlavní roli si pro sebe vzala mladá koncipientka. Každej film, nebo seriál, který je natočen podle pravdivýho příběhu hodnotím podle toho, jak se tvůrcům podařilo zachytit a vykreslit skutečný události, tady, především ta poslední část, byla dost vymyšlená. Před zhlédnutím téhle minisérie doporučuju každýmu kouknout na cca 30 minut dokumentárního seriálu z tvorby ČT Legendy kriminalistiky, díl číslo 9 - Roubal, aby si udělal každý obrázek o tom, jak to všechno bylo a jak moc se to povedlo, nebo nepovedlo přenýst sem. Ještě musím dát palec nahoru za obsazení, k Čermákovi jsem se vyjádřil, ale i ostatní představitelé byly hodně přesvědčivý, za mě vyhrál na celé čáře Jan Čenský. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mi parta kamarádů před časem nabídla, že pojedeme na Pohádku moc jsem nevěděl zda chtít či ne. Znáte to když vás  něco dost láká, ale zároveň z toho nemáte dobrý pocit. Jet se podívat na místa, kde vrah Roubal nechal sežrat prasatům minimálně dva lidi co zavraždil je takový celkem zvláštní cíl výletu..  A kdo ví, zda těch lidí nebylo víc. Jenže Pohádka měla být i čarokrásným místem uprostřed Šumavy a tak jsme vyrazili. Po celodenním harcování se do kopců s plnou polní a s neustálým přelézáním ohrad plných stračen jsme se na Pohádce nakonec ocitli. Tak tady se to dělo.  Tady Roubal žil. Kolem části domu byla bažina, vegetace si začala brát zpět své a dům podle mne už nevydrží další zimu. Klenuté přízemí kde Roubal choval prasata vypadalo navzdory ostatním částem domu docela stále slušně. Nebylo mi tam dobře řeknu vám. Raději jsme odešli kus od domu na nádhernou bzučící rozkvetlou louku a tam pod obrovským dubem jsme usedli a já ostatním četl o Roubalovi. Nebýt těch historek o čarodějnici a Roubalovi, byla to tam opravdu Pohádka. V chalupě jsme raději nespali a volili přátelskou divočinu vůkol. Jak říká Honza Studnička v podcastu Hodina dějepichu - já na čarodějnice a duchy nevěřím do 24:00 :-). Byl jsem tedy zvědavý na seriál s osobní zkušeností (naštěstí ne s Roubalem, ale místem kde se lecos asi odehrálo) jak se filmaři poprali s touto látkou. Podobnost Hynka Čermáka byla místy až strašidelná a hlavně ty některé jeho přítelské pohledy s úsměvem zničehonic se změnící na kamennou tvář bestie pro níž lidský život má hodnotu je věcí, které lze ukradnout a zpeněžit. Atmoška devadesátek byla na jedničku a nebylo to jen těmi prohánějícími policejními Favority. Za mne spokojenost. * * * * ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejsem rozhodně fanoušek českých krimi seriálů. Tenhle sem si dal, páč sem si říkal, že 3x 50 minut bude tak akorát. Jo, utvrdi sem se v tom, že v těch našich luzích a hájjích toho moc kvalitního nenajdeš (co se týče serošů). Tady je asi nejzajímavější postava Roubala, která ovšem dostane pramálo času na plátně. Místo toho se tam pořád vochomejtá nasraná zrzka, která mi byla příjemná asi jako hřebík v podrážce... Ovšem Čenský jakožto právník zmrdeček byl dobrej. No a Dáša, tak ta si to taky střihla suverénně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky a herecky solidní minisérie TV Nova o jednom z největších českých sériových vrahů začala fantastickým prvním dílem, ale docválalo to do soudničky, kde hlavní roli nemá Čermákův Roubal, ani Švehlíkův kriminalista, kteří jsou do počtu, ale advokátní koncipientka Kamila Trnková ( takže jak tu někdo poznamenal nejde o Případ Roubal ale Případ Kamila  ). Asi by bylo atraktivnější, kdyby to byla Roubalova nervydrásající krimi jízda, ale ty jeho zločiny jsou jen doplňkovou neurčitou retrospektivou ze soudní síně ( asi proto , že vlastně mu prokázali daleko méně vražd než je mu připisováno ). Režisérka Kopáčová odvedla velmi dobrou práci na maxima scénáře, ale její práce pro ČT je kapku výš. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)
  • Víru si vykládal Roubal (Hynek Čermák) po svém, jeho vlastní často zmiňovaný bonmot byl: „Kdo jiného usmrtí, nezhřeší, nýbrž bude blahoslaven. Neboť zkrátil utrpení jeho v životě pozemském.“ (sator)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama